Now Reading:
Grad Čakovec dogovorio suradnju s Hrvatskim cestama ‘tešku’ više od milijun kuna za sjevernu obilaznicu
Full Article 2 minutes read

Grad Čakovec dogovorio suradnju s Hrvatskim cestama ‘tešku’ više od milijun kuna za sjevernu obilaznicu

U Uredu gradonačelnice Grada Čakovca Ljerke Cividini svečano je potpisan Ugovor o aktivnostima, reguliranju obveze i sufinanciranju radova na izgradnji pješačko – biciklističke staze na raskrižju sjeverne obilaznice grada Čakovca (DC78) i Ulice Ivana Gorana Kovačića (s izmjenom signalizacije i prometne opreme).

Time je dogovorena suradnja teška oko 1,1 milijun kuna kojom će se nastaviti radovi na toj dionici, ovog puta na uklopu staze na sjevernu obilaznicu, a koji će doprinijeti sigurnosti prometa, posebice za pješake i bicikliste.

Uz postojeći desni i lijevi rub prometnice Ulice I. G. Kovačića, u proteklom je periodu projektiran rigol, staza, bankina i pokos, uz uređen zeleni pojas, a ovim projektom predviđen je pješački prijelaz širine 3m na obilaznici za povezivanje pješačko – biciklističke staze ulice. Izgradnjom staze osigurat će se i potrebna širina za postojeće paralelne poljske puteve uz koje Čakovec dobiva nove zelene površine, a projektirani su oborinski odvodni kanali za oborinsku odvodnju.

Pješački i biciklistički prilazi izvode se uz posebnu pozornost usmjerenu na pristupačnost osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti.

Ugovor o zajedničkoj realizaciji projekta i njegovu sufinanciranju, gradonačelnica je potpisala uz prisustvo rukovoditelja Poslovne jedinice HC Varaždin Davora Bobičanca, kojem je pritom zahvalila na korektnoj suradnji i činjenici da prepoznaje velike potrebe za sanaciju, rekonstrukciju i razvoj prometnica diljem grada, baš kao i potpisniku Josipu Škoriću, predsjedniku Uprave Hrvatskih cesta.

U postupku javne nabave kao najpovoljnija je izabrana ponuda ponuditelja Tegra d.o.o. Čakovec u ukupnom iznosu 1.086.784,41 kuna, odnosno 144.241,08 eura s PDV-om. Kako je pritom dogovoreno, Grad Čakovec financirat će cjelokupnu uslugu nadzora i kontrole kvalitete te provesti tehnički pregled, nakon čega se može odraditi okončani obračun radova i rješavanje financijskih obveza između ugovornih strana.

www.sjever.hr
21.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.