Now Reading:
Ženski vokalni ansambl Fiola povodom izdavanja svog četvrtog CD-a na prijemu kod župana Kolara – “Oduševljavaju nas svojim izvedbama već više od 20 godina”
Full Article 2 minutes read

Ženski vokalni ansambl Fiola povodom izdavanja svog četvrtog CD-a na prijemu kod župana Kolara – “Oduševljavaju nas svojim izvedbama već više od 20 godina”

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar te pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu Mirjana Smičić – Slovenec u ponedjeljak su u prostorijama Krapinsko – zagorske županije održali prijem za članice Ženskog vokalnog ansambla Fiola.

Navedeni prijem održan je povodom promocije njihovog najnovijeg, četvrtog nosača zvuka “U srcu majke Marije” kao i njihovog dugogodišnjeg rada. Naime, ŽVA Fiola krajem prošle godine obilježio je 22 godine svog djelovanja, a kako je tom prilikom naglasio župan Kolar upravo nas toliko godina oduševljavaju svojim izvedbama, što zagorskih, što stranih i sakralnih pjesama.

– Posljednji njihov CD vezan je upravo uz sakralnu tematiku te je on bio i povod ovog našeg današnjeg druženja koje je proteklo u sjajnoj atmosferi. A ovaj je ansambl upravo onakav kakvi smo mi ljudi u Zagorju – vrijedan, skroman, uspješan i radišan, bez neke velike želje za pompom i promocijom iako se bave ovakvom vrstom djelatnosti – izjavio je krapinsko – zagorski župan te dodao kako je od članica ansambla poželio novi CD, spot i novu pjesmu na Festivalu kajkavskih popevki.

– Isto tako, očekujem i jedan veliki koncert povodom proslave njihove 25. godišnjice rada, a koji će se održati pod pokroviteljstvom Krapinsko – zagorske županije – rekao je župan.

U ime svih članica ansambla zahvalu Županiji što je podržala izdavanje njihovog četvrtog nosača zvuka, izrazila je Sabina Frgec, naglasivši kako su jako ponosne što djeluju već 23. godinu.

– Usudila bih se reći da smo bile predvodnice “a cappella” pjevanja na području naše županije. Veseli nas i što smo motivirale naše žitelje koji se vole baviti glazbom da osnuju vokalne ansamble i promoviraju taj način pjevanja. Ponosne smo i na naš podmladak, nas šestero ima sveukupno 19-djece i svi se oni na neki način bave glazbom, neki i prilično aktivno i velika nam je čast i zadovoljstvo što su naslijedili našu ljubav prema glazbi – rekla je Frgec te za kraj poručila:

– Nadam se da ćemo uspjeti realizirati brojne projekte i nastaviti promovirati ovaj glazbeni izričaj pjevanje a cappella, kao i ljubav prema kaju i našem zavičaju.

jmiklauzic/www.sjever.hr
20.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.