Now Reading:
Ženski vokalni ansambl Fiola povodom izdavanja svog četvrtog CD-a na prijemu kod župana Kolara – “Oduševljavaju nas svojim izvedbama već više od 20 godina”
Full Article 2 minutes read

Ženski vokalni ansambl Fiola povodom izdavanja svog četvrtog CD-a na prijemu kod župana Kolara – “Oduševljavaju nas svojim izvedbama već više od 20 godina”

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar te pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu Mirjana Smičić – Slovenec u ponedjeljak su u prostorijama Krapinsko – zagorske županije održali prijem za članice Ženskog vokalnog ansambla Fiola.

Navedeni prijem održan je povodom promocije njihovog najnovijeg, četvrtog nosača zvuka “U srcu majke Marije” kao i njihovog dugogodišnjeg rada. Naime, ŽVA Fiola krajem prošle godine obilježio je 22 godine svog djelovanja, a kako je tom prilikom naglasio župan Kolar upravo nas toliko godina oduševljavaju svojim izvedbama, što zagorskih, što stranih i sakralnih pjesama.

– Posljednji njihov CD vezan je upravo uz sakralnu tematiku te je on bio i povod ovog našeg današnjeg druženja koje je proteklo u sjajnoj atmosferi. A ovaj je ansambl upravo onakav kakvi smo mi ljudi u Zagorju – vrijedan, skroman, uspješan i radišan, bez neke velike želje za pompom i promocijom iako se bave ovakvom vrstom djelatnosti – izjavio je krapinsko – zagorski župan te dodao kako je od članica ansambla poželio novi CD, spot i novu pjesmu na Festivalu kajkavskih popevki.

– Isto tako, očekujem i jedan veliki koncert povodom proslave njihove 25. godišnjice rada, a koji će se održati pod pokroviteljstvom Krapinsko – zagorske županije – rekao je župan.

U ime svih članica ansambla zahvalu Županiji što je podržala izdavanje njihovog četvrtog nosača zvuka, izrazila je Sabina Frgec, naglasivši kako su jako ponosne što djeluju već 23. godinu.

– Usudila bih se reći da smo bile predvodnice “a cappella” pjevanja na području naše županije. Veseli nas i što smo motivirale naše žitelje koji se vole baviti glazbom da osnuju vokalne ansamble i promoviraju taj način pjevanja. Ponosne smo i na naš podmladak, nas šestero ima sveukupno 19-djece i svi se oni na neki način bave glazbom, neki i prilično aktivno i velika nam je čast i zadovoljstvo što su naslijedili našu ljubav prema glazbi – rekla je Frgec te za kraj poručila:

– Nadam se da ćemo uspjeti realizirati brojne projekte i nastaviti promovirati ovaj glazbeni izričaj pjevanje a cappella, kao i ljubav prema kaju i našem zavičaju.

jmiklauzic/www.sjever.hr
20.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.