Now Reading:
NOVA POSKUPLJENJA Dobavljači najavili dizanje cijena, stranicu Kretanje cijena dosad posjetilo oko 25 tisuća građana
Full Article 2 minutes read

NOVA POSKUPLJENJA Dobavljači najavili dizanje cijena, stranicu Kretanje cijena dosad posjetilo oko 25 tisuća građana

Od nedavno je građanima dostupna nova stranica, odnosno aplikacija „Kretanje cijena” na kojoj mogu usporediti kretanje cijena svakih 15 dana, a zasad su dostupni podaci za tri trgovačka lanca.

Savjetnik ministra gospodarstva Jurica Lovrinčević rekao je u emisiji Hrvatskog radija U mreži Prvog kako je do sada stranicu posjetilo više od 25.000 jedinstvenih korisnika, piše Tportal. Dodao je kako su u Ministarstvu gospodarstva zadovoljni korištenjem te stranice. Hoće li se još koji trgovački lanac pridružiti toj inicijativi, još uvijek ne zna.

-Sigurno je da ćemo mi popisati cijene u ostalih sedam lanaca, koji se za sada nisu pridružili. Naravno, ako se oni nama jave, razmotrit ćemo njihov zahtjev – poručio je Lovrinčević.

Istaknuo je i kako dobavljači ne popuštaju, te najavljuju podizanje cijene, a da je njihov zadatak spriječiti neopravdano dizane cijena.

Predsjednik Udruženja trgovine Hrvatske gospodarske komore Ivan Katavić, te vlasnik KTC-a naglasio je kako su dobavljači najavili dizanje cijene, ali očekuje odgovor ministarstva.
-Ali ako dođe do dizanja cijena stranih dobavljača, mi smo tu nemoćni. Nama je opcija ili nemati tu robu ili podići cijene – dodao je Katavić, a prenosi Tportal.

U KTC-u najviše je zabilježen rast cijena paprike babure koja je u odnosu na prosinac prošle godine poskupjela čak 51,69 posto.

Hrvoje Bujas iz Glasa poduzetnika rekao je da poduzetnici plaćaju struju tri puta skuplje od građanstva. I tako već trideset i nešto godina. Kazao je kao su poduzetnici bili protiv objavljivanja tzv. bijelih ili crnih lista „jer je država trebala kroz civilni sektor kontrolirati ovo prijelazno razdoblje”.

Bujas smatra da je aplikacija Kretanje cijena skupljanje jeftinih političkih bodova i da se time neće zaustaviti inflacija.

foto: arhiva
sjever.hr/tportal.hr
20.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.