Now Reading:
VELIKA FOTOGALERIJA Dječji fašnik v Marofu vratio se u punom sjaju: najšarenije i najveselije dječje maske preuzele ulice Grada
Full Article 3 minutes read

VELIKA FOTOGALERIJA Dječji fašnik v Marofu vratio se u punom sjaju: najšarenije i najveselije dječje maske preuzele ulice Grada

Novim Marofom ove su subote zavladali najmlađi čije su vesele i šarene maske preuzele ulice grada. Naime, tradicionalan Dječji fašnik v Marofu, nakon nekoliko pandemijskih godina, u subotu se vratio u svom punom sjaju, konačno bez epidemioloških mjera i maski.

Tako su dječji maškari u jutarnjim satima prodefilirali ulicama grada i razveselili prolaznike koji su uživali u svom šarenilu njihovih veselih maski. Fašnička povorka u kojoj je bilo 14 skupina krenula je od Dječjeg vrtića Novi Marof Zagorskom i Ulicom kralja Tomislava, a dolaskom do vanjske pozornice Kulturnog centra Ivan Rabuzin preuzeli su ključeve Grada od gradonačelnika Siniše Jenkača i predstavili svoje maske uz plesne i pjevačke točke koje su vrijedno pripremali sa svojim voditeljima.

Budući da Grad Novi Marof posebnu pažnju pridaje svojim najmlađim sugrađanima te za njih, njihovo školovanje i što kvalitetnije uvjete za rast i razvoj ulaže značajna sredstva, gradonačelnik Jenkač poručio je kako uvijek veseli kada upravo oni, njihov smijeh i veselje zavladaju Gradom.

-Naši najmlađi građani još su nam jednom pokazali kako dječja mašta nema granica, a upravo je njihova kreativnost ono što svim ulaganjima želimo poticati. Naime, stvaranjem adekvatnih uvjeta za odgoj i obrazovanje djece, počevši od najmanjih nogu, ulažemo u njihovu budućnost, ali i budućnost Grada. Zbog toga mi je drago što naša Turistička zajednica, zajedno s Pučkim otvorenim učilištem i uz pokroviteljstvo Grada nastavlja s organizacijom ove manifestacije za koju ni u narednim godinama, s obzirom na odaziv, nema straha, a Grad će i nadalje podržavati sva takva događanja – poručio je gradonačelnik Jenkač.

Zadovoljstvo ovogodišnjim odazivom i činjenicom da se Dječji fašnik v Marofu vratio u punom obimu i sjaju izrazila je i Renata Horvatić, voditeljica gradske Turističke zajednice.

-Ponosni smo što se građani rado uključuju u fašnik i da su, nakon maškara na Čevu za one nešto veće, i oni najmanji pokazali odličan interes, a njihove maske svu dječju kreativnost, maštu i originalnost – rekla je Horvatić.

Zanimljivo i jedinstveno je to da se u Novom Marofu ne biraju najbolje maske. Naime, kako je objasnila Horvatić, budući da su se sva djeca jednako potrudila, jednako su i nagrađena.

-Ne želimo nikoga izdvajati jer su se svi mališani i njihovi voditelji jednako potrudili oko maski i svog programa, a sve kako bi razveselili okupljene građane i pokazali svu čar fašnika – dodala je Horvatić zahvalivši skupinama i njihovim voditeljima na odličnom odazivu na ovu omiljenu dječju manifestaciju.

U ovogodišnjoj velikoj fašničkoj povorci bilo je čak 350 sudionika, a svoje maske pokazali su Kikići, Loptice, Pčelice, Sovice, Pužići, Leptirići, Zvjezdice, Kapljice i Šeširići iz dječjih vrtića Novi Marof, Bambi, Sretna djeca i Anđeo te skupine iz KUD-a Novi Marof i Fitness plesnog studija M-FIT.

www.sjever.hr
18.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.