Now Reading:
OPG Bačak uz županijske potpore nabavio potrebnu ambalažu – župan Marušić najavio: Ove godine poljoprivrednicima će na raspolaganju biti čak 2,3 milijuna kuna
Full Article 2 minutes read

OPG Bačak uz županijske potpore nabavio potrebnu ambalažu – župan Marušić najavio: Ove godine poljoprivrednicima će na raspolaganju biti čak 2,3 milijuna kuna

Župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić posjetio je Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Bačak u Velikom Trojstvu koje se bavi preradom povrća. Ovaj OPG lani je koristio jednu od ukupno 11 županijskih potpora poljoprivrednicima i to onu za kupnju prodajne ambalaže za voće i povrće. Županija im je financirala 50 posto ukupnog iznosa investicije.

-Prošla godina bila nam je turbulentna zbog ratnog stanja u Ukrajini. Cijena repromaterijala i ambalaže jako nam je porasla, za neke stvari i tri do pet puta. Pomoć županije znači nam mnogo. Bez njihove potpore ne znam kako bismo kupili ambalažu koja nam je bila potrebna – kazao je Goran Bačak, vlasnik OPG-a koji zimnicu plasira na bjelovarskom i zagrebačkom tržištu.

Zadovoljan što su županijske subvencije bile od pomoći OPG-u Bačak je i župan Marušić.

-Lani smo isplatili ukupno 1,7 milijuna kuna potpora našim poljoprivrednicima. Ove godine na raspolaganju će im biti 2,3 milijuna kuna. Nadamo se da će ta sredstva biti u potpunosti iskorištena – istaknuo je Marušić najavivši kako će javni poziv za potpore u poljoprivredi raspisati u travnju.

Inače, prije raspisivanja javnog poziva Županija će razgovarati s poljoprivrednicima kako bi se utvrdilo hoće li se zadržati sve dosadašnje mjere ili će se ići u izmjene.

www.sjever.hr / bbz.hr
17.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.