Now Reading:
OPG Bačak uz županijske potpore nabavio potrebnu ambalažu – župan Marušić najavio: Ove godine poljoprivrednicima će na raspolaganju biti čak 2,3 milijuna kuna
Full Article 2 minutes read

OPG Bačak uz županijske potpore nabavio potrebnu ambalažu – župan Marušić najavio: Ove godine poljoprivrednicima će na raspolaganju biti čak 2,3 milijuna kuna

Župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić posjetio je Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Bačak u Velikom Trojstvu koje se bavi preradom povrća. Ovaj OPG lani je koristio jednu od ukupno 11 županijskih potpora poljoprivrednicima i to onu za kupnju prodajne ambalaže za voće i povrće. Županija im je financirala 50 posto ukupnog iznosa investicije.

-Prošla godina bila nam je turbulentna zbog ratnog stanja u Ukrajini. Cijena repromaterijala i ambalaže jako nam je porasla, za neke stvari i tri do pet puta. Pomoć županije znači nam mnogo. Bez njihove potpore ne znam kako bismo kupili ambalažu koja nam je bila potrebna – kazao je Goran Bačak, vlasnik OPG-a koji zimnicu plasira na bjelovarskom i zagrebačkom tržištu.

Zadovoljan što su županijske subvencije bile od pomoći OPG-u Bačak je i župan Marušić.

-Lani smo isplatili ukupno 1,7 milijuna kuna potpora našim poljoprivrednicima. Ove godine na raspolaganju će im biti 2,3 milijuna kuna. Nadamo se da će ta sredstva biti u potpunosti iskorištena – istaknuo je Marušić najavivši kako će javni poziv za potpore u poljoprivredi raspisati u travnju.

Inače, prije raspisivanja javnog poziva Županija će razgovarati s poljoprivrednicima kako bi se utvrdilo hoće li se zadržati sve dosadašnje mjere ili će se ići u izmjene.

www.sjever.hr / bbz.hr
17.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.