Now Reading:
Molitelji uskoro opet pred varaždinskom bolnicom: počinje nova korizmena kampanja molitve i miroljubivog bdjenja
Full Article 2 minutes read

Molitelji uskoro opet pred varaždinskom bolnicom: počinje nova korizmena kampanja molitve i miroljubivog bdjenja

I ove godine inicijativa „40 dana za život” na 40-ak mjesta diljem Hrvatske organizira korizmenu kampanju molitve i miroljubivog bdjenja.

Kao i dosad, kampanja će početi na Pepelenicu, u srijedu, 22. veljače, a jedno od mjesta na kojima će se bdjeti i moliti za život je prostor ispred Opće bolnice Varaždin, svakodnevno od 7 do 19 sati.

„Inicijativa „40 dana za život“ je ekumenska molitvena pro-life inicijativa za život, a posredno i inicijativa za zaustavljanje abortusa. Pokrenuta je 2007. godine u studentskom gradu College Station u Texasu, odakle se u kratkom roku proširila na čitav svijet. Na svjetskoj je razini u njoj dosad službeno sudjelovalo preko milijun ljudi svih kršćanskih denominacija u preko 1000 gradova u 64 zemlje na svijetu”, objavila je Inicijativa.

Varaždinska je biskupija objavila da će u Varaždinu uoči početka korizmene kampanje biti cjelonoćno klanjanje Presvetom Euharistijskom Sakramentu sa subote 18. na nedjelju 19. veljače od 19 do 6.30 sati. Bdjenje će biti u crkvi Presvetog Trojstva, kod varaždinskih kapucina.

„Osim za uspjeh i plodonosnu novu kampanju za život, molit će se i za sve druge potrebe duha, duše i tijela”, poručili su iz Varaždinske biskupije.

foto: arhiva
izvor: varaždinska biskupija/40 dana za život
a.kučić/sjever.hr
17.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.