Now Reading:
Gradonačelnik Škvarić sa suradnicima u posjetu slovenskom veleposlaniku: Niti čipaka su nas, iako su tanke, međusobno čvrsto povezale
Full Article 2 minutes read

Gradonačelnik Škvarić sa suradnicima u posjetu slovenskom veleposlaniku: Niti čipaka su nas, iako su tanke, međusobno čvrsto povezale

Zemlja partner 27. Međunarodnog festivala čipke, koji će se u Lepoglavi održavati od 15. do 17. rujna ove godine, bit će Republika Slovenija.

U okviru priprema za organizaciju Festivala, članovi festivalskog organizacijskog odbora, predvođeni gradonačelnikom Grada Lepoglave Marijanom Škvarićem, boravili su na radnom sastanku u Veleposlanstvu Republike Slovenije u Hrvatskoj gdje su se susreli s veleposlanikom, Nj.E. Gašperom Dovžanom.

Izaslanstvo Međunarodnog festivala čipke, u kojem su bili i direktorica ureda Turističke zajednice Grada Lepoglave Ljubica Dubovečak te direktor Turističko kulturno informativnog centra Kristijan Bizek, slovenskom je veleposlaniku i njegovim suradnicima predstavilo povijest Festivala, njegov značaj, međunarodni karakter i kvalitetu. Razgovaralo se i o načinu suradnje koja će, istaknuto je na sastanku, zasigurno rezultirati još jednim uspješno organiziranim festivalom.

-Zadovoljni smo što je Republika Slovenija prihvatila biti zemlja partner 27. Međunarodnog festivala čipke. Riječ je o našim susjedima s kojima nas prvenstveno veže prijateljstvo i s kojima dugi niz godina uspješno surađujemo u okviru Međunarodnog festivala čipke, kao i na brojnim drugim projektima. Povezuju nas i niti čipaka koje su, iako tanke, međusobno čvrsto povezale. Ne sumnjam da će i suradnja na ovogodišnjem Međunarodnom festivalu čipke biti uspješna – poručio je gradonačelnik Marijan Škvarić.

sjever.hr/lepoglava.hr
17.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.