Now Reading:
VELIKA TUGA Osmogodišnji dječak na kojeg je naletio kamion preminuo u bolnici!
Full Article 2 minutes read

VELIKA TUGA Osmogodišnji dječak na kojeg je naletio kamion preminuo u bolnici!

Osmogodišnji dječak koji je jučer teško ozlijeđen u naletu teretnog vozila preminuo je danas u Klinici za dječje bolesti Zagreb od zadobivenih ozljeda, javlja portal ICV.

Ranije danas iz policije su izdali službeno priopćenje o prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 13:15 u Ulici braće Radić u Turanovcu kod Virovitice, donosi index.hr

-Do prometne nesreće je došlo kada se 34-godišnji vozač teretnog vozila koprivničkih registarskih oznaka kretao vozilom neprilagođenom brzinom da može vozilo pravovremeno zaustaviti u slučaju incidentne situacije, prilikom čega je došlo do udara desne bočne strane teretnog vozila u školsku torbu i tijelo dječaka koji se pješice kretao uz rub kolnika u istom smjeru te pada dječaka na kolnik – priopćili su iz Policijske uprave virovitičko-podravske.

Policijski službenici su očevidom utvrdili kako se teretno vozilo kretalo dijelom prometnice na kojoj je zabranjeno kretanje navedene kategorije vozila, što je i prometnim znakom označeno. Dječak je nakon nesreće hitno prevezen na liječenje u Kliniku za dječje bolesti Zagreb zbog ozljeda opasnih po život.

-Temeljem uvida u tahografski zapis iz teretnog vozila utvrđeno je da se neposredno prije prometne nesreće kretalo brzinom za oko 10 km/h većom od za naseljeno mjesto prometnim pravilom dozvoljenih 50 km/h – navode iz policije.

-Izvršenim izvanrednim tehničkim pregledom vozila u Stanici za tehnički pregled vozila su na vozilu utvrđeni veći nedostaci okarakterizirani kao opasni, no radilo se o tehničkim nedostacima koji nisu imali utjecaja na tijek događanja ove prometne nesreće – dodali su iz policije.

Protiv vozača teretnog vozila će biti podnesena kaznena prijava.

Foto: ilustracija, pixabay

sjever.hr/icv.hr/index.hr
16.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.