Now Reading:
Mladić u Zagorju uhićen, policija mu sinoć oduzela automobil, danas ide pred sud
Full Article 50 second read

Mladić u Zagorju uhićen, policija mu sinoć oduzela automobil, danas ide pred sud

policija

U utorak u večernjim satima, tijekom nadzora prometa u Svetom Križu, policijski službenici zatekli su 25-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom pod vidnim utjecajem alkohola, međutim, mladi Zagorac je odbio alkotestiranje, javlja PU krapinsko-zagorska.

Utvrđeno je kako je mladić upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita i kako je već nekoliko puta pravomoćno kažnjavan za prekršaje u cestovnom prometu. Vozač je od strane policijskih službenika uhićen i privremeno mu je oduzeto osobno vozilo.

-Protiv 25-godišnjeg vozača je podnijet optužni prijedlog te će danas biti doveden na sud zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, sa predloženom novčanom kaznom u iznosu od 1.450,00 eura, zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci, (nakon stjecanja prava), kaznom zatvora do 60 dana i prijedlogom za trajno oduzimanje vozila – priopćili su iz PU krapinsko–zagorske.

Foto ilustracija
sjever.hr
15.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.