Now Reading:
Mladić u Zagorju uhićen, policija mu sinoć oduzela automobil, danas ide pred sud
Full Article 50 second read

Mladić u Zagorju uhićen, policija mu sinoć oduzela automobil, danas ide pred sud

policija

U utorak u večernjim satima, tijekom nadzora prometa u Svetom Križu, policijski službenici zatekli su 25-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom pod vidnim utjecajem alkohola, međutim, mladi Zagorac je odbio alkotestiranje, javlja PU krapinsko-zagorska.

Utvrđeno je kako je mladić upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita i kako je već nekoliko puta pravomoćno kažnjavan za prekršaje u cestovnom prometu. Vozač je od strane policijskih službenika uhićen i privremeno mu je oduzeto osobno vozilo.

-Protiv 25-godišnjeg vozača je podnijet optužni prijedlog te će danas biti doveden na sud zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, sa predloženom novčanom kaznom u iznosu od 1.450,00 eura, zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci, (nakon stjecanja prava), kaznom zatvora do 60 dana i prijedlogom za trajno oduzimanje vozila – priopćili su iz PU krapinsko–zagorske.

Foto ilustracija
sjever.hr
15.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.