Now Reading:
Uživajmo u mini proljeću – očekuju nas sunce i više temperature, a dobre vijesti imamo i za meteoropate
Full Article 2 minutes read

Uživajmo u mini proljeću – očekuju nas sunce i više temperature, a dobre vijesti imamo i za meteoropate

Iako zima još nije završila i tko zna čemu se možemo nadati, vrijeme nas je odlučilo malo pomaziti i dati nam priliku da ovih dana uživamo u mini proljeću.

Doduše, i dalje je prohladno, ali barem možemo upijati zrake sunca, što itekako dobro utječe na raspoloženje.

Iz DHMZ-a najavljuju da će danas biti pretežno sunčano, osobito na Jadranu. U unutrašnjosti je ujutro mjestimice moguća magla, na istoku prijepodne ponegdje i umjerena naoblaka.
U većini krajeva vjetar će biti slab ili ga neće biti.. Na Jadranu ujutro slaba do umjerena bura, potom umjeren sjeverozapadnjak, popodne i jugozapadnjak.

Najniža temperatura zraka od -4 do 1, a na Jadranu između 5 i 9 °C. Najviša dnevna uglavnom od 7 do 11, a na obali i otocima između 13 i 16 °C.

Biometeorološka prognoza za utorak

Uz stabilne atmosferske uvjete biometeorološke prilike na području većeg dijela zemlje bit će povoljne, najpovoljnije na područjima uz Jadran. Sunčano vrijeme povoljno će utjecati na raspoloženje i opće zdravstveno stanje ljudi osjetljivih na vrijeme, te biti motivirajuće za boravak na otvorenom. No da bi boravak na otvorenom bio ugodan, još uvijek treba pripaziti na adekvatnu zaštitu od hladnoće.
Mjestimična jutarnja magla mogla bi stvarati tegobe srčanim i plućnim bolesnicima, a u istočnim krajevima zemlje umjerena bi naoblaka mogla nepovoljno utjecati na raspoloženje meteoropata.

sjever.hr/meteo.hr
14.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.