Now Reading:
Koprivnica – mali grad pun sportskih talenata: hrvačica Antonia Lončarić i ronilac Mihael Šestak su najsportaši 2022.
Full Article 3 minutes read

Koprivnica – mali grad pun sportskih talenata: hrvačica Antonia Lončarić i ronilac Mihael Šestak su najsportaši 2022.

U organizaciji Zajednice športskih udruga grada Koprivnice u ponedjeljak je u dvorani Doma mladih u Koprivnici održano svečano proglašenje najuspješnijih sportašica, sportaša, sportskih ekipa i sportskih djelatnika grada Koprivnice za 2022. godinu.

Predsjednica koprivničke Zajednice Jasmina Stričević čestitala je svim sportašima na priznanjima te dodala kako je Koprivnica mali grad pun volje, interesa za sport i sportskih talenata. Govorila je i o ulaganjima u sport koji će biti još veći poticaj koprivničkoj sportskoj obitelji koja broji 4600 sportašica i sportaša te 73 sportska kluba.

– Koprivnica, ali i cijela naša županija, mogu se pohvaliti odličnim rezultatima i uspjesima naših sportašica i sportaša. Na nama je da vam i nadalje stvaramo uvjete za bavljenje sportom kroz izgradnju adekvatne infrastrukture i financiranje aktivnosti, a posebno je važno obratiti pozornost na poticanje interesa za sport kod najmlađih, što Koprivnica odlično radi. Čestitam svim nominiranima i dobitnicima priznanja i neka to bude motivacija za daljnje uspjehe – istaknuo je zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić.

Čestitkama se pridružio i koprivnički gradonačelnik i saborski zastupnik Mišel Jakšić.

-Koristim priliku da čestitam svima nagrađenima i nominiranima, upravo vi najbolje znate koliko ste truda, srca i volje dali od sebe da bi postigli ove rezultate, a zahvaljujući tim rezultatima Koprivnica je prepoznata kao grad sporta – rekao je Jakšić.

Najuspješnijom sportašicom s invaliditetom u 2022. godini proglašena je Iva Šola iz Športske udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije „Podravina“, najuspješnijim sportašem s invaliditetom u 2022. godini Ivica Ferenčić također iz Športske udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije „Podravina“, dok je najuspješnija sportska ekipa s invaliditetom Kuglačka ekipa Športske udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije „Podravina“.

U kategoriji najuspješnije perspektivne sportašice proglašena je Dorotea Vencl iz Boks kluba „David“, dok je za najuspješnijim perspektivnim sportašem proglašen Leon Zelenko iz Karting kluba „Koprivnica“. Najuspješnija perspektivna sportska štafeta u 2022. godini je Štafeta mlađih kadetkinja i mlađih kadeta mješovito Atletskog kluba „Koprivnica“, najuspješnija perspektivna ženska sportska ekipa je Ekipa kadetkinja U-16 Rukometnog kluba „Podravka“, dok je najuspješnija perspektivna muška sportska ekipa Juniorska ekipa u plivanju perajama Ronilačkog kluba „Šoderica“.

Najuspješnijom sportašicom u 2022. godini proglašena je Antonia Lončarić iz Hrvačkog kluba „Podravka“, a titula najuspješnijeg sportaša otišla je u ruke Mihaela Šestaka iz Ronilačkog kluba „Šoderica“. Najuspješniji sportski par u 2022. godini je Twirling par seniorke Twirling kluba „Koprivnica“, najuspješnija ženska sportska ekipa je Seniorska ekipa Twirling kluba „Koprivnica“ , a najuspješnija muška sportska ekipa Seniorska ekipa – pištolj Streljačkog športskog kluba „Podravka“.

U kategoriji za iznimno sportsko postignuće u 2022. godini nagrađeni su Josip Benko iz Hrvačkog kluba „Podravka“, Luka Jambreuš iz Streljačkog športskog kluba „Podravka“, Ivan Lončarić iz Hrvačkog kluba „Podravka“, Dora Lovrinović iz Atletskog kluba „Koprivnica“, Tija Požgaj iz Atletskog kluba „Koprivnica“ i Stanko Šafar iz Auto i karting kluba „Podravina“.

Priznanje za Iznimno postignuće u školskom sportu u 2022. godinu dobila je Gimnazija „Fran Galović“, dok je Ivan Pal dobitnik nagrade Zaslužni sportski djelatnik.

www.sjever.hr / kckzz.hr
14.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.