Now Reading:
„VIN CE 2023.” Još jednom potvrđena kvaliteta vina cestičkih vinograda – čak 34 uzorka okitila se zlatom
Full Article 2 minutes read

„VIN CE 2023.” Još jednom potvrđena kvaliteta vina cestičkih vinograda – čak 34 uzorka okitila se zlatom

Pod pokroviteljstvom Općine Cestica u subotu je u organizaciji Udruge vinara i vinogradara Sveti Martin Cestica održana 5. izložba vina “VIN CE 2023”.

Zahvalu vinogradarima na donesenim uzorcima uputio je Marijan Županić, predsjednik Udruge vinogradara i vinara “Sveti Martin” Cestica, a osvrt na rezultate komisije za ocjenjivanje dao je, uime organizacijskog odbora, Goran Težak.

Čestitku vinogradarima na dobroj organizaciji izložbe uputio je načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj, a uručivanju odličja za najbolje ocijenjene uzorke pridružio se i predsjednik Općinskog vijeća Darko Majhen.

Dobitnici zlatnih odličja za vino su Darko Bujanec, Darko Majhen, Darko Šipek, Davor Hohnjec, Ivan Kralj, Ivica Šipek, Josip Fotak, Kristijan Kukec, Lovrini vinogradi (2), Mario Šafran (2), Miroslav Majhen (2), Slavica i Antun Kokot, Stanko Ratković (3), Valent Posavec, Vila Voćarica, Vina Furjan (3), Vladimir Kunić, Vlado Rodeš, Zorislav Šafran i Željko Horvat, a dobitnici zlatnih odličja za likere i rakije su Darko Bujanec, Juraj Lazar, Matija Trstenjak, Obitelj Težak, OPG Mosnak i Vila Voćarica (2 zlata).

Svakom dobitniku zlatne diplome uručen je i vrč za vino, a Tomislav Furjan za vino Sauvignon-suhi i osvojenih 89 bodova primio je, kao šampion izložbe, inox bačvu poklon tvrtke Horvat Univerzal – vinarska oprema.

Za 5. izložbu vina VIN CE 2023. Cestica zaprimljeno je 147 uzoraka, 134 vina i 13 likera i rakija. Od 132 ocijenjena uzorka sa zlatnim odličjem nagrađena 34 uzorka, 76 sa srebrnim i 21 s brončanim, a dodijeljeni su i jedno priznanje te 15 zahvalnica.

www.sjever.hr / cestica.hr
13.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.