Now Reading:
Odličan pokazatelj: Lepoglava u TOP 10 gradova s najvećim rastom povučenih EU sredstava!
Full Article 2 minutes read

Odličan pokazatelj: Lepoglava u TOP 10 gradova s najvećim rastom povučenih EU sredstava!

Hrvatski gradovi su iz godine u godinu sve uspješniji u povlačenju europskih sredstava što potvrđuje i najnovija analiza podataka Ministarstva financija o konsolidiranim proračunima gradova za 2021. godinu, a među onima u vrhu je i Grad Lepoglava, piše Gradonačelnik.hr.

Podaci Ministarstva pokazuju da su gradovi u 2021. godini povukli ukupno 1,49 milijardi kuna, dok je godinu prije povučeno 1,34 milijardi kuna.

Među 10 gradova koji su u odnosu na 2020. godinu imali najveći rast povučenih europskih sredstava je i Grad Lepoglava i to na odličnom 3. mjestu. Lepoglava je, naime, u 2021. godini, u odnosu na 2020. imala nešto više od tisuću posto rasta.

– Kao i u svakom poslu, i kod privlačenja sredstava iz EU fondova je najvažnija dobra priprema. Ona kreće od izrade strategije kao osnovnog razvojnog dokumenta do pripreme projektne dokumentacije i rješavanja imovinsko-pravnih poslova. Posebno bih istaknuo korištenje EU fondova gdje je realizirano preko četrdesetak projekata vrijednosti 100 milijuna kuna, a najbolji pokazatelj je iskazana vrijednost imovine grada koja iznosi preko 100 milijuna i 20 puta je povećana. Ulaskom u novo razdoblje financijske omotnice EU 2021. – 2027. godine, trebamo iskoristiti definiranjem dobrih programa i projekata koji će prije svega doprinijeti svekolikom razvitku grada Lepoglave uz maksimalno korištenje fondova EU – naglasio je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić.

www.sjever.hr / lepoglava.hr
13.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.