Now Reading:
Napadnut spasilački tim u Turskoj: Bilo je pucnjave, uplela se i vojska
Full Article 1 minutes read

Napadnut spasilački tim u Turskoj: Bilo je pucnjave, uplela se i vojska

Spasilačkim ekipama u Turskoj sve veći problem stvaraju sukobi lokalnog stanovništva, uz korištenje vatrenog oružja, krađe, pljačke i intervencije vojske, prenosi N1.

Naime, zapovjednik operacija na terenu hrvatskog tima Siniša Badovinac u telefonskom razgovoru za Novi list rekao je kako je u blizini jednog od hrvatskih potražnih timova u subotu došlo do sukoba dvije veće grupe lokalnih stanovnika, bilo je pucnjave, a uplela se i vojska. Napomenuo je i kako je teško raditi bez pratnje policije ili vojske.

-Kolege iz Ukrajine, s kojima smo dijelili područje pretrage, bili su napadnuti tijekom potrage, a njihov zapovjednik povukao je sve snage u bazu, iz koje više ne izlaze na teren bez policijske pratnje – kazao je Badovinac te dodao kako je u gradu baš sve opljačkano.

Stanovništvu se, kako je objasnio, zalihe vode, hrane, odjeće ostavljaju na ulicama svakih 100-tinjak metara kako bi ih mogli uzeti.

Hrvatski tim na terenu potpuno je opremljen i samodostatni su za deset dana, broji 41 osobu, sedam je timova s potražnim psima.

www.sjever.hr / n1 / novilist.hr
13.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.