Now Reading:
Nacrt Strategije razvoja malog urbanog područja Koprivnica do 2027. godine dobio pozitivno mišljenje – u fokusu ove teme!
Full Article 1 minutes read

Nacrt Strategije razvoja malog urbanog područja Koprivnica do 2027. godine dobio pozitivno mišljenje – u fokusu ove teme!

Partnersko vijeće manjeg urbanog područja Koprivnica, a zatim i Koordinacijsko vijeće održali su sjednice na kojima su predstavljene izmjene i dopune Nacrta Strategije razvoja manjeg urbanog područja Koprivnica za financijsko razdoblje 2021.-2027. kao i Akcijskog plana navedene Strategije.

Strateški su to dokumenti kojima se utvrđuju ciljevi, mjere i ishodi razvoja manjeg urbanog područja kojeg čini Koprivnica i devet okolnih općina. Strategija razvoja manjeg urbanog područja nastavak je Nacionalne razvojne strategije, a preciznije definira posebne ciljeve koji su od lokalne važnosti za članice urbanog područja i korisnika ovog ITU mehanizma. Neki od navedenih razvojnih smjerova u Strategiji poticanje su novih ideja u razvoju lokalne ekonomije, uspostava održivog sustava prijevoza, osiguravanje raznolike kulturne ponude kao i pripadajuće infrastrukture.

Podsjetimo, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je Poziv za utvrđivanje ispunjenosti preduvjeta za provedbu mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU mehanizma) u financijskom razdoblju 2021. – 2027., a Grad Koprivnica i partnerske općine ovime su ispunile sve preduvjete da postanu korisnici ITU mehanizma i financijskih sredstva u iznosu od 18 milijuna eura.

sjever.hr/koprivnica.hr
12.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.