Now Reading:
Nacrt Strategije razvoja malog urbanog područja Koprivnica do 2027. godine dobio pozitivno mišljenje – u fokusu ove teme!
Full Article 1 minutes read

Nacrt Strategije razvoja malog urbanog područja Koprivnica do 2027. godine dobio pozitivno mišljenje – u fokusu ove teme!

Partnersko vijeće manjeg urbanog područja Koprivnica, a zatim i Koordinacijsko vijeće održali su sjednice na kojima su predstavljene izmjene i dopune Nacrta Strategije razvoja manjeg urbanog područja Koprivnica za financijsko razdoblje 2021.-2027. kao i Akcijskog plana navedene Strategije.

Strateški su to dokumenti kojima se utvrđuju ciljevi, mjere i ishodi razvoja manjeg urbanog područja kojeg čini Koprivnica i devet okolnih općina. Strategija razvoja manjeg urbanog područja nastavak je Nacionalne razvojne strategije, a preciznije definira posebne ciljeve koji su od lokalne važnosti za članice urbanog područja i korisnika ovog ITU mehanizma. Neki od navedenih razvojnih smjerova u Strategiji poticanje su novih ideja u razvoju lokalne ekonomije, uspostava održivog sustava prijevoza, osiguravanje raznolike kulturne ponude kao i pripadajuće infrastrukture.

Podsjetimo, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je Poziv za utvrđivanje ispunjenosti preduvjeta za provedbu mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU mehanizma) u financijskom razdoblju 2021. – 2027., a Grad Koprivnica i partnerske općine ovime su ispunile sve preduvjete da postanu korisnici ITU mehanizma i financijskih sredstva u iznosu od 18 milijuna eura.

sjever.hr/koprivnica.hr
12.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.