Now Reading:
Nikad oštriji Kolar odgovorio na prozivke vezane uz kamenolom: Pojedinci idu s priopćenjima za javnost da bi amortizirali “pi*darije” na nacionalnoj razini
Full Article 3 minutes read

Nikad oštriji Kolar odgovorio na prozivke vezane uz kamenolom: Pojedinci idu s priopćenjima za javnost da bi amortizirali “pi*darije” na nacionalnoj razini

Kamenolom na području Siljevca kod Ivanečke Željeznice pitanje je oko kojeg se lome koplja već mjesecima i to na svim razinama vlasti, posebno u Krapinsko-zagorskoj i Varaždinskoj županiji kojih se ovo direktno tiče.

Nakon što je HDZ-ov zastupnik Damir Habijan u Saboru pozvao župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara da pokaže odgovornost i ne ide u izmjene i dopune prostornog plana što bi, tvrdio je tada, omogućilo uspostavu kamenoloma, nikad oštriji Kolar odgovorio je svima koji šalju priopćenja za javnost s ciljem da se, poručuje, amortiziraju “pi*darije” koje se događaju na nacionalnoj razini”.

Kako kaže, u tim priopćenjima pojedine političke stranke pokušavaju prikazati kao da su svi oni isti što, prema njemu, nije istina.

Nismo svi isti, niti ćemo ikada biti isti. Imate one koji poštuju zakon i one koji ga ne poštuju. Imate ljude koji su uhvaćeni s prstima u pekmezu i one koji nisu. Imate one koji to rade i one koji to ne rade. Prema tome, nismo svi isti, bez obzira koliko se pojedinci trudili da nas prikažu istima – naglasio je Kolar.

Objasnio je i da je odluka o trećim izmjenama i dopunama prostornog plana Krapinsko-zagorske županije donesena u ožujku 2022. na sjednici Županijske skupštine i objavljena je u službenom glasniku 7/22.

-Ta odluka ima opće odredbe, pravnu osnovnu za donošenje i po tri razloga za izradu i donošenje izmjena i dopuna prostornog plana. Taj članak 5 ima 18 stavaka u kojima smo mi obrazložili zbog čega idemo u izmjene i dopune prostornog plana, pa imate onda obuhvat, sažeta ocjena stanja u obuhvatu i izmjena i dopuna plana, pa ciljevi programa i polazište izmjena i dopuna plana, popis sektorskih strategija, način pribavljanja stručnih rješenja izmjena i dopuna planova, popis javno-upravnih tijela kojih je 105, planirani rok za izradu i izmjenu, izvor financiranja, odluke i druga pitanja značajna za izradu te završne odredbe koje je potpisao predsjednik Županijske skupštine – pojasnio je Kolar.

Pozvao je one „koji šalju priopćenja u pisanom obliku” i prozivaju Krapinsko-zagorsku županiju da je u ove izmjene išla radi kamenoloma Siljevec da posjete službe stranice Županije i pročitaju odluku o trećim izmjenama i dopunama prostornog plana.

-Ako su nepismeni, totalno nepismeni, shvatit će zašto smo išli u izmjene. Ako su pismeni, a pretpostavljam da jesu, onda više neće ići u javnost s takvim priopćenjima – naglasio je Kolar.

tklopotan / www.sjever.hr
10.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.