Now Reading:
Grad Varaždin intenzivira suradnju s Umagom, primjerom dobre prakse u brojnim područjima: Ciljevi su nam isti – napredak i boljitak zajednice
Full Article 2 minutes read

Grad Varaždin intenzivira suradnju s Umagom, primjerom dobre prakse u brojnim područjima: Ciljevi su nam isti – napredak i boljitak zajednice

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković u četvrtak je posjetio Grad Umag gdje su ga primili gradonačelnik Vili Bassanese i njegov zamjenik Mauro Jurman.

Delegacije dvaju gradova razgovarale su o mnogobrojnim strateškim projektima u Gradu Varaždinu i Gradu Umagu. Gradonačelnik Umaga je zamjeniku Markoviću predstavio projekte „Umag – grad djece“, Program društveno poticane stanogradnje te socijalnu i društvenu politiku u okviru koje je izgrađen umaški Dom umirovljenika.

Na sastanku je naglasak bio i na području gospodarstva, odnosno Gospodarskoj zoni Ungarija, na projekt koji je trenutno u tijeku, „Umaška promenada“. Bilo je riječi i o mega projektu „Smart City-Green City“, gdje se najveća pažnja posvetila aglomeraciji i projektu Valdemat, kao najboljem i jedinom primjeru sustavnog gospodarenja građevinskog materijala u Istri.

Zamjenik Marković predstavio je ciljeve i projekte koje će Varaždin provesti u sklopu ITU mehanizma poput Centra kreativnih industrija, predinkubacijskog centra FOI iza vile Oršić te turističko prezentacijskog centra Varaždinske kuće.

-Izrazito mi je zadovoljstvo posjetiti Umag koji je sa svojim projektima i aktivnostima koje provodi poznat kao grad primjer dobre prakse u cijeloj Hrvatskoj. Razgovarali smo i o mogućnostima izgradnje doma umirovljenika gdje nam Grad Umag također može poslužiti kao primjer s obzirom na to da je kao jedinica lokalne samouprave otvorio svoj vlastiti Dom za starije i nemoćne, a svjesni smo da Varaždin ima problem s takvim kapacitetima za naše starije sugrađane. Varaždin i Umag imaju puno sličnosti, suočavaju se sa sličnom problematikom te imaju iste ciljeve, a to je kontinuirani napredak i boljitak zajednice – istaknuo je Marković.

Suradnja gradova od neprocjenjive je važnosti radi razmjene iskustava između dvaju jedinica lokalnih samouprava. Primjenjujući dobru praksu ostalih gradova uvelike se može utjecati na razvoj jednog grada i zajednice.

www.sjever.hr
10.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.