Now Reading:
Zagrebački hitnjaci unatoč svim poteškoćama u izazovnoj 2022. godini odradili 27 151 intervenciju na terenu, 20 366 pregleda i 80 439 sanitetskih prijevoza!
Full Article 2 minutes read

Zagrebački hitnjaci unatoč svim poteškoćama u izazovnoj 2022. godini odradili 27 151 intervenciju na terenu, 20 366 pregleda i 80 439 sanitetskih prijevoza!

Organizacija rada i poslovanja Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije“ naslov je prezentacije koju je ravnatelj Zavoda Davorin Gajnik održao članovima Savjeta za zdravlje Zagrebačke županije na njihovoj 3. sjednici. Govoreći o poteškoćama s kojima se Zavod sustavno bori već nekoliko godina, istaknuo je nužnost izmjene Mreže hitne medicine prema kojom bi Zagrebačkoj županiji bio priznat veći broj timova.

Posebno se osvrnuo na poteškoće uzrokovane pandemijom koronavirusa – velikom broju prekovremenih sati i sati bolovanja zaposlenika Zavoda te povećanoj potrošnji zaštitne opreme. Osvrnuo se i na stanje voznog parka koji svakodnevno prelazi veliku kilometražu budući da u Zagrebačkoj županiji ne postoji opća bolnica, a dodatni problem predstavlja znatno povećanje cijene goriva.

-Unatoč svim tim poteškoćama djelatnici Zavoda su samo u 2022. godini odradili 27151 intervenciju na terenu, 20366 pregleda u prostorijama za reanimaciju te 80439 sanitetskih prijevoza, a sve smjene smo popunili i odradili s propisanim brojem zaposlenika – pohvalio je požrtvovnost svojih zaposlenika Gajnik.

Također, na sjednici je doneseno Izvješće o radu Savjeta za zdravlje Zagrebačke županije za 2022. godinu. Članovi Savjeta za zdravlje podržali su prijedloge da u narednom razdoblju aktivnije podrže javno-zdravstvene akcije na području Zagrebačke županije, kao i da vlastitim stručnim predavanjima obilježe neke od važnih zdravlju i medicini posvećenih dana kroz godinu.

sjever.hr/zagrebacka-zupanija.hr
09.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.