Now Reading:
Sjednica Općinskog vijeća Marije Bistrice – Donesena odluka o izradi izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja središta mjesta
Full Article 2 minutes read

Sjednica Općinskog vijeća Marije Bistrice – Donesena odluka o izradi izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja središta mjesta

Održana je 13. sjednica Općinskog vijeća Marije Bistrice na kojoj je između ostalog, donesena odluka o izmjenama Odluke o izradi V. izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja središnjeg općinskog naselja Marija Bistrica.

Radi se o dvije manje promjene, a kako je naglasio načelnik Josip Milički, donošenje ove odluke bilo je potrebno da bi se cijeli postupak priveo kraju.

Vijeće je odobrilo prodaju zemljišta i nekretnine u vlasništvu Općine, a riječ je o dvije čestice u naselju Poljanica Bistrička, koje su naslijeđene po ostavini, a nemaju velike vrijednosti. Kako postoji interes, načelnik Milički objasnio je da će se krenuti u prodaju, a početna cijena iznosi 5.176,19 eura ili 39.000,00 kuna. Za prodaju zemljišta raspisat će se javni natječaj, koji će se provesti putem javnog prikupljanja pisanih ponuda.

Također, donesena je i Odluka o raspoređivanju sredstava za financiranje političkih aktivnosti političkih stranaka i nezavisnih lista zastupljenih u Općinskom vijeću za 2023. godinu. Pročelnica Branka Herceg naglasila je da je to odluka, koja se donosi svake godine i u odnosu na prošlu godinu nije bilo promjena. Samim time, pravo na redovito godišnje financiranje iz proračuna Općine imaju političke stranke i nezavisne liste koje imaju članove u Općinskom vijeću. Sredstva se osiguravaju u iznosu od 398,17 eura ili 3.000,00 kuna za svakog vijećnika odnosno 437,99 eura ili 3.300 kuna za svaku vijećnicu.

Izglasana je i Odluka o izmjeni Odluke o utvrđivanju koeficijenata, koja je pretrpjela izmjenu u koeficijentu i sadržaju za radno mjesto Viši referent – komunalno-prometni redar, koji sada iznosi 2,30, umjesto dosadašnji 2,28, a traži se viša sprema, umjesto do sada, srednje stručne spreme.

www.sjever.hr
08.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.