Now Reading:
Za ovu školu u Koprivničko-križevačkoj županiji odobreno više od 18 tisuća eura europskih sredstava!
Full Article 2 minutes read

Za ovu školu u Koprivničko-križevačkoj županiji odobreno više od 18 tisuća eura europskih sredstava!

Osnovnoj školi Koprivnički Ivanec odobrena su financijska sredstva u iznosu od 18.146,00 EUR za provedbu aktivnosti u okviru Poziva na podnošenje prijedloga za 2022. g. za program Erasmus+ – Ključna aktivnost 1 za područje odgoja i općeg obrazovanja.

Na projektu CRAFT (CReate A FairyTale) uz OŠ Koprivnički Ivanec sudjeluju i OŠ Ivan Milutinović iz Subotice u Srbiji (Vojvodina) i OOU “Kuzman Josifoski-Pitu” iz Kičeva u Sjevernoj Makedoniji. Sudionici će se međusobno upoznati, povezati se s drugim učenicima i podići razinu svijesti o svom europskom identitetu. Radom na projektu učenici će se bolje upoznati s baštinom svog zavičaja i svoje države,  te će na razne načine predstavljati drugim učenicima (učenicima škola partnera). Jednako tako, učenici iz drugih država predstavit će svoju baštinu i tako pomoći da se ista ne zaboravi usprkos utjecajima modernih vremena.

Mobilnosti učenika će biti fizičke i virtualne, uključivat će učenike i osoblje organizacija sudionica. Projekt će trajati petnaest mjeseci, a planirani početak je u svibnju ove godine. Učenici i osoblje Osnovne škole Koprivnički Ivanec razvijat će aktivnostima  ovog projekta ključne kompetencije potrebne za život, definirane prema Vijeću Europe (komunikacija na materinjem jeziku, komunikacija na stranom jeziku, digitalna kompetencija, učiti kako učiti, socijalna i građanska kompetencija, inicijativnost i poduzetnost, kulturna svijest i izražavanje).

Osnovna škola Koprivnički Ivanec je u razdoblju od 2020-2022 bila jedina osnovnoškolska ustanova s područja Koprivničko-križevačke županije, nositeljica titule eTwinning škola.  Iskusni su u provedbi projekata, i važno je spomenuti kako se školski koordinacijski tim za provedbu projekata kontinuirano usavršava te je i ovaj projekt rezultat samostalnoga rada pomoću vještina stečenih na edukacijama za pisanje Erasmus projekata, te osmišljavanja i provedbe mnogih eTwinning nacionalnih i međunarodnih projekata verificiranih nacionalnim i europskim oznakama kvalitete.  

CRAFT (CReate A FairyTale)  je projekt od iznimne važnosti za sve učenike i djelatnike budući da  je prvi Erasmus+ projekt koji će provoditi te mu se osobito vesele i njime ispisuju povijesno važnu crticu u spomenici svoje Škole.

Izvor: OŠ Koprivnički Ivanec

sjever.hr/kckzz.hr
07.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.