Now Reading:
KREĆU KAZNE ZBOG OTPADA Tomašević pojasnio kako će se znati tko nije koristio ZG vrećice
Full Article 2 minutes read

KREĆU KAZNE ZBOG OTPADA Tomašević pojasnio kako će se znati tko nije koristio ZG vrećice

Od veljače će Zagrepčanima koji u odlaganju miješanog komunalnog otpada nisu koristili propisane plave ZG vrećice te tako nisu plaćali uslugu odvoza tog otpada, početi stizati kazne na računima, potvrdili su u Gradskoj upravi. Kazne su individualne i iznosit će do 65 eura za kućanstva te do 130 eura za pravne osobe, izjavila je Hini glasnogovornica Gradske uprave Dinka Živalj, a prenosi Index.

Gradski komunalni redari i djelatnici Čistoće u posljednjih mjesec dana građanima izdali oko 200 individualnih kazni. Novi model sakupljanja otpada primjenjuje se od 1. listopada prošle godine, a tijekom razdoblja prilagodbe naglasak je bio na upozorenjima, pa je u prošloj godini izdano oko 2800 upozorenja.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević danas je pak objasnio kako će izgledati kontrole.

– Čistoća ima svoje metode kako utvrditi tko nije koristio ZG vrećice – od kamera do pretraživanja sadržaja vrećice. Za to će neki korisnici sada vidjeti na svojim računima i vidjet će kako je identificirano da se radi o njima. Prvenstveno će se to raditi pregledom sadržaja vrećica. Tu govorim o komunalnim redarima. I Čistoća provjerava provode li se pravila – rekao je gradonačelnik Tomašević, a prenosi Index.

www.sjever.hr / www.index.hr
07.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.