Now Reading:
HNS: Vrijeme je za razvoj prigradskih naselja!
Full Article 3 minutes read

HNS: Vrijeme je za razvoj prigradskih naselja!

Krivnju za izvanredne izbore u Varaždinu snose sve političke opcije koje nisu pokazale odgovornost, naglasio je predsjednik varaždinskog HNS-a Igor Klopotan prilikom obilaska Mjesnog odbora Gojanec.

Priopćenje HNS-a prenosimo u cijelosti:

HNS je već prošle godine upozorio da Grad Varaždin s Gradskim vijećem u kojem prevladavaju špekulacije i politikantstvo te u kojem nema ozbiljnih političara spremnih preuzeti odgovornost za dobrobit građana neće moći funkcionirati.

-Gradonačelnik je mogao ponuditi privremeno financiranje kako bi sada mogao isplatiti sve ono što stavlja na teret drugima, a isključivo je njegov teret i njegova odgovornost. Nisu svi jednako krivi, više je kriva pozicija. Nije ni uloga opozicije da podržava proračun. Već prošle godine upozorili smo da bi moglo doći do ovakve situacije, jer je bilo vidljivo da gradsko vijeće s umjetno sklepanom većinom i neozbiljnim političarima koji ne mogu preuzeti odgovornost za dobrobit građana neće funkcionirati – naglasio je Klopotan.

SDP-ovoj vlasti poručujemo kako je vrijeme da se značajna financijska sredstva počnu ulagati i u prigradska naselja koja su zapuštena. Upravo zbog toga, varaždinski HNS će, ulaskom u Gradsko vijeće, tražiti da se u prigradskim naseljima konačno krene s obnovom prometnica i komunalne infrastrukture.

-Prvi prijedlog za Gojanec je prilazna cesta glavnoj prometnici kako bi se omogućilo nesmetano uključivanje u promet. To je projekt Mjesnog odbora koji ću ja, uđemo li u Gradsko vijeće, odmah predložiti – poručio je Klopotan.

Na skupu građana u Mjesnom odboru Gojanec bio je i HNS-ov saborski zastupnik Predrag Štromar koji je istaknuo kako su izvanredni izbori u Varaždinu nepotrebni i financijski skupi, a istovremeno, da je proračun izglasan, već su se sada mogle donositi važne odluke koje se tiču rješavanja najvećeg problema u gradu – bala.

-Siguran sam da će HNS imati utjecaj u Gradskom vijeću i mi ćemo sigurno forsirati da se bale čim prije maknu i da se taj prostor čim prije iskoristi za gospodarstvo. Velika je navala gospodarskih subjekata, traže se prostori za nova radna mjesta, ali nemamo mjesta zbog bala. Bale treba maknuti! – naglasio je Štromar.

Dodao je i kako Varaždin nije jedini grad u kojem će se održati prijevremeni izbori, a Vlada će, kada se skupe svi podaci, utvrditi datum održavanja izbora u svim tim jedinicama lokalne samouprave.

Berislav Bračko, predsjednik Mjesnog odbora Gojanec istaknuo je kako je izlaz iz naselja na glavnu cestu D35 opasan te kako zbog nepreglednosti često dolazi do nesreća. Zato naglašava kako je to raskrižje potrebno što prije riješiti.

– Projekt je već u pripremi. Imamo idejno rješenje koje je već bilo poslano u resorna ministarstva, pa vraćeno na obradu. Mislim da bi to moglo zaživjeti. Volim reći da su i prigradska naselja slika grada i ulazna vrata grada, pa je u njih potrebno i više ulagati – rekao je Bračko.

sjever.hr
07.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.