Now Reading:
VIDEO: Razoran potres u Turskoj odnio najmanje 520 života – i bivši „Vatreni“ u blizini epicentra!
Full Article 2 minutes read

VIDEO: Razoran potres u Turskoj odnio najmanje 520 života – i bivši „Vatreni“ u blizini epicentra!

Potres magnitude 7,8 pogodio je središnju Tursku u ponedjeljak ujutro na dubini od 10 kilometara. Razoran potres mogao se osjetiti na udaljenosti do 300 kilometara, tvrdi meteorolog CNN-a, a prenosi 24sata.

Mario Galinović, bivši golman Hrvatske nogometne reprezentacije, već dulje vrijeme radi u turskom prvoligašu Gaziantepu, a epicentar potresa koji je odnio brojne živote bio je upravo u blizini tog grada – u Kahramanmarasu.

– Sve je počelo nešto prije 4.30 sati ujutro. Potres je trajao oko minutu i pol, možete zamisliti kako se sve treslo. Samo sam sa suprugom izletio van iz stana i evo sada i tri sata kasnije sa suprugom sjedim u autu, čekam da sve skupa prestane. Užasan osjećaj, ovakvih potresa od 7,8 Richtera nema niti u Japanu. Malo vas pogode ovakve situacije, osjećate se potpuno nemoćno. Teško mi je i uspoređivati ovaj potres s onima u Hrvatskoj, samo znam da je ovaj bio dosta jači, užas- ispričao je Galinović za 24sata.

Potres se osjetio u Siriji, Izraelu, Palestini, Iraku, Grčkoj, Egiptu, na Cipru i u Libanonu, a prema posljednjim službenim brojkama poginulo je najmanje 520 osoba u Turskoj i Siriji.

sjever.hr/24sata.hr
06.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.