Now Reading:
Kronični nedostatak pedijatara: u Đurđevcu ga nema već 5 mjeseci, a Županija ovim mjerama nastoji privući liječnike
Full Article 2 minutes read

Kronični nedostatak pedijatara: u Đurđevcu ga nema već 5 mjeseci, a Županija ovim mjerama nastoji privući liječnike

Roditelji u Đurđevcu su očajni. Tamo, naime, već pet mjeseci nema pedijatra, a kako je opisala ravnateljica Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije Mirjana Hanžeković, situacija je neizvjesna i nadaju se da će mjere koje provode jedinice lokalne samouprave, kao i Koprivničko-križevačka županija uroditi plodom.

Riječ je o novčanim sredstvima u iznosu od 13.300 eura neto godišnje koje gradovi Koprivnica, Križevci i Đurđevac nude za dolazak pedijatra, a uz to, Koprivničko-križevačka županija provodi mjeru sufinanciranja kamatnih stopa za kredite za dugoročno rješavanje stambenog pitanja liječnika.

-Ta sredstva osigurana su u financijskom proračunu i bit će isplaćena, ako nam se netko javi, na godišnjoj razini. Uz to, predviđa se i stimulacija smještaja, dakle, osigurava se stambeno pitanje, a Koprivničko-križevačka županija za dugoročno rješenje stambenog pitanja nudi mjeru sufinanciranja kamatnih stopa za kredite – objasnila je Hanžeković.

Otkrila je i kako se još uvijek nitko nije javio, no radi se o relativno novoj mjeri za koju, vjeruje Hanžeković, većina liječnika ni ne zna.

-To su natječaji na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, a vjerujem da je većina pedijatra zaposlena i nema potrebu za promjenom radnog mjesta – kaže Hanžeković.

Situacija u Đurđevcu gdje pedijatra nema već pet mjeseci je neizvjesna, a u županijskom Domu zdravlja nadaju se kako će ova mjera koju je Grad donio potaknuti dolazak liječnika.

-Dugoročno nećemo moći tako. Još uvijek zahvaljujemo našim vanjskim suradnicima, specijalistima iz Opće bolnice koji nam dolaze na rad u ordinacije i drugim liječnicima iz drugih ordinacija, ali dugoročno je situacija prilično neodrživa – rekla je Hanžeković.

tklopotan / www.sjever.hr
06.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.