Now Reading:
Kronični nedostatak pedijatara: u Đurđevcu ga nema već 5 mjeseci, a Županija ovim mjerama nastoji privući liječnike
Full Article 2 minutes read

Kronični nedostatak pedijatara: u Đurđevcu ga nema već 5 mjeseci, a Županija ovim mjerama nastoji privući liječnike

Roditelji u Đurđevcu su očajni. Tamo, naime, već pet mjeseci nema pedijatra, a kako je opisala ravnateljica Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije Mirjana Hanžeković, situacija je neizvjesna i nadaju se da će mjere koje provode jedinice lokalne samouprave, kao i Koprivničko-križevačka županija uroditi plodom.

Riječ je o novčanim sredstvima u iznosu od 13.300 eura neto godišnje koje gradovi Koprivnica, Križevci i Đurđevac nude za dolazak pedijatra, a uz to, Koprivničko-križevačka županija provodi mjeru sufinanciranja kamatnih stopa za kredite za dugoročno rješavanje stambenog pitanja liječnika.

-Ta sredstva osigurana su u financijskom proračunu i bit će isplaćena, ako nam se netko javi, na godišnjoj razini. Uz to, predviđa se i stimulacija smještaja, dakle, osigurava se stambeno pitanje, a Koprivničko-križevačka županija za dugoročno rješenje stambenog pitanja nudi mjeru sufinanciranja kamatnih stopa za kredite – objasnila je Hanžeković.

Otkrila je i kako se još uvijek nitko nije javio, no radi se o relativno novoj mjeri za koju, vjeruje Hanžeković, većina liječnika ni ne zna.

-To su natječaji na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, a vjerujem da je većina pedijatra zaposlena i nema potrebu za promjenom radnog mjesta – kaže Hanžeković.

Situacija u Đurđevcu gdje pedijatra nema već pet mjeseci je neizvjesna, a u županijskom Domu zdravlja nadaju se kako će ova mjera koju je Grad donio potaknuti dolazak liječnika.

-Dugoročno nećemo moći tako. Još uvijek zahvaljujemo našim vanjskim suradnicima, specijalistima iz Opće bolnice koji nam dolaze na rad u ordinacije i drugim liječnicima iz drugih ordinacija, ali dugoročno je situacija prilično neodrživa – rekla je Hanžeković.

tklopotan / www.sjever.hr
06.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.