Now Reading:
Možete li vjerovati? Ovi Hrvati igrajući igrice zarade šest do sedam prosječnih hrvatskih plaća, a evo kako im izgleda radni dan
Full Article 2 minutes read

Možete li vjerovati? Ovi Hrvati igrajući igrice zarade šest do sedam prosječnih hrvatskih plaća, a evo kako im izgleda radni dan

Ovih se dana u Hrvatskoj, točnije Osijeku održalo najveće “gaming” događanje u regiji pod nazivom Wandercon gaming, a koje je okupilo mnogobrojne gamere iz više zemalja.

– Od ovoga se može jako dobro zaraditi, pogotovo ako ste profesionalni esportaš i igrate igrice jer onda vam plaća bude jedno šest, sedam prosječnih hrvatskih plaća. S druge strane, ako ste influencer i snimate videe sponzori vas mogu platiti za igranje – rekao je jedan od sudionika natjecanja, a prenosi Poslovni dnevnik.

Drugi je pak rekao kako to radi isključivo iz hobija, a aktivno igra već 10 godina.

– U Hrvatskoj nije toliko istaknuto da se može od toga zaraditi jer smo malo zadrti po pitanju novih tehnologija – mišljenja je drugi gamer.

– Ljudi su počeli primjećivati da u gamingu i esportu ima u budućnosti novaca i nadam se da će ta scena sve više rasti. Ova scena se više cijeni vani, e sport je danas kao sport, a nogometaši dosta zarađuju. Esportaši mogu igrati pet godina i umiroviti se za cijelu budućnost – otkriva Ivan Galetić, jedan od organizatora “gaming” događanja, a prenosi Poslovni dnevnik.

Opisao je jedan dan gamera, a prema njegovim riječima on izgleda ovako: “Ustaneš, dođeš sebi, sjedneš za računalo i igraš, igraš, igraš. Postoje i razne vrste treninga, ovisno o vrsti igrica”.

Foto: ilustracija

www.sjever.hr / www.poslovni.hr
05.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.