Now Reading:
Mladić (25) kalašnjikovom pucao u prometni znak pa sve to uživo objavio na društvenim mrežama
Full Article 1 minutes read

Mladić (25) kalašnjikovom pucao u prometni znak pa sve to uživo objavio na društvenim mrežama

Mladić (25) je u srijedu u večernjim satima u prijenosu uživo na društvenim mrežama snimio sebe kako iz kalašnjikova puca na prometni znak za usmjeravanje prometa u zagrebačkoj Dubravi.

Ispalio je više hitaca, a ubrzo nakon počinjenog djela na vrata mu je zakucala policija. Mladić se tereti da je počinio dva kaznena djela, „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ te „Oštećenje tuđe stvari“.

– Sumnja se da je osumnjičeni, na nezakonitom tržištu nabavio automatsku pušku marke crvena zastava s pripadajućim okvirom i streljivom te je 1. veljače 2023. godine u večernjim satima, objavio video odnosno prijenos u živo na društvenoj mreži na kojem videu je prikazao kako iz navedene puške ispaljuje više hitaca u prometni znak za usmjeravanje prometa koji se nalazi na području Dubrave. Tom prilikom je oštetio navedeni znak na način da je nastalo više rupa od streljiva. Potom je pušku iz koje je prethodno pucao odbacio u dvorište obližnje kuće – objavili su iz policije.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Foto: PU zagrebačka

www.sjever.hr
05.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.