Now Reading:
Još jedan sjajan uspjeh SŠ Prelog na međunarodnom natjecanju – Koktel učenice Eme Furdi osvojio visoko drugo mjesto
Full Article 2 minutes read

Još jedan sjajan uspjeh SŠ Prelog na međunarodnom natjecanju – Koktel učenice Eme Furdi osvojio visoko drugo mjesto

U Ugostiteljsko – turističkom učilištu Zagreb održan je 3. Badel barmen junior cup, međunarodno natjecanje koje okuplja najspretnije i najkreativnije učenike ugostiteljskih škola iz područja spravljanja barskih mješavina odnosno koktela.

Natjecanje je obuhvaćalo dvije discipline iz miksologije – pripremu duge te pripremu kratke barske mješavine i disciplinu flair – slobodan stil, show pred gostom. Iz Srednje škole Prelog nastupale su dvije učenice; hotelijerka Ivana Hansderfner u kategoriji duge barske mješavine (mentor nastavnik Zoran Tomašić), te konobarica Ema Furdi u kategoriji kratke barske mješavine (mentor nastavnik Goran Žižek).

U obje kategorije bazno piće bila je votka, dok su ostale sastojke i dekoraciju natjecatelji slagali prema vlastitom izboru. Ivana je tako napravila koktel naziva “red votka” u koji je uz votku dodala domaći rum, sok od brusnice, sok od ananasa, te sirup od marelice, dok je dekoraciju napravila od dehidrirane limete.

Emin koktel zvao se Votka Amarettino, a sastojao se od votke, likera Amarettina, likera Bailey’s i slatkog vrhnja, a dekoracija u obliku štapića izradila je od karameliziranog šećera. Upravo je njen koktel među 60 natjecatelja osvojio vrlo visoko 2. mjesto!

Preloškim natjecateljicama i mentorima pripreme i odlazak financirane su iz projekta ReCeZa – Regionalni centar Zabok.

www.sjever.hr / Facebook Srednja škola Prelog (Sanja Kovačić)
05.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.