Now Reading:
Grad Lepoglava s više od 100.000 eura financira aktivnosti iznad školskog standarda – Škvarić: Ulaganje u obrazovanje, ulaganje je u budućnost grada
Full Article 2 minutes read

Grad Lepoglava s više od 100.000 eura financira aktivnosti iznad školskog standarda – Škvarić: Ulaganje u obrazovanje, ulaganje je u budućnost grada

Gradonačelnik Lepoglave, Marijan Škvarić sastao se s ravnateljima triju osnovnih škola s gradskog područja. Raspravljali su o provedbi i realizaciji gradskog programa potreba u obrazovanju iznad školskog standarda za čiju je provedbu Grad Lepoglava u 2023. godini u proračunu izdvojio 111.220 eura.

– Financirajući provedbu obrazovnih procesa i aktivnosti iznad školskog standarda nastavljamo s višegodišnjim ulaganjem u obrazovanje. Velik dio ulaganja odnosi se na obrazovne procese iznad školskog standarda u osnovnim školama. Činimo to iako Grad nije osnivač osnovnih škola, no želimo svim učenicima s područja našeg grada osigurati viši obrazovni standard. Ulaganje u obrazovanje ulaganje je u budućnost našeg grada, poručio je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Najviše sredstava, 27.870 eura izdvojeno je za stipendiranje studenata. 26.540 eura izdvojeno je za nabavku radnih bilježnica za sve učenike osnovnih škola s gradskog područja dok je za sufinanciranje projekta cjelodnevnog boravka u školi osigurano 19.910 eura. Za provedbu aktivnosti u okviru programa potreba u obrazovanju iznad školskog standarda u svim trima školama izdvojeno je 6.640 eura. I ove će godine najuspješniji učenici i njihovi mentori za svoj uspjeh biti nagrađeni od strane Grada Lepoglave.

Uz osnovnoškolce, za izvornost će biti nagrađeni i srednjoškolci i studenti. Grad će poticati, s 13.270 eura, i provedbu programa “Grad prijatelj djece” u okviru kojeg će se podupirati rad Dječjeg gradskog vijeća, održavanje zabavnih sportskih igara i ostalih aktivnosti.

www.sjever.hr
05.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.