Now Reading:
Boris je odlučio „biti svjetionik”, pa u centru Zagreba kleči i moli za čednost žena – evo i njegovog objašnjenja kako dolazi do grijeha…
Full Article 2 minutes read

Boris je odlučio „biti svjetionik”, pa u centru Zagreba kleči i moli za čednost žena – evo i njegovog objašnjenja kako dolazi do grijeha…

Prve subote u mjesecu, unazad pet mjeseci, muškarci u centru Zagreba kleče i mole da postanu duhovni autoriteti u obitelji, za čednost u odijevanju, ponašanju, prestanak predbračnih odnosa, prestanak pobačaja i obnovu katoličkih brakova. Ove subote skupilo ih se najviše, oko dvjestotinjak, ali ih je dočekao jednak broj kontra prosvjednica s jasnim porukama uzvikujući „Pobačaj u Ustav”.

RTL Danas razgovarao je s jednim od molitelja, Borisom Erdeljom iz Karlovca koji smatra kako bi žene trebale biti čednije u odijevanju.

-U jednom mi je trenutku došlo – želim li biti mala svijeća ili svjetionik. nedvojbeno, odlučio sam biti svjetionik – rekao je novinarki RTL-a.

Na njeno pitanje nije li odijevanje stvar žena, objasnio je kako do grijeha dolazi na način da „čovjek pomisli na nešto”.

Među muškarcima, bila je i pokoja žena, pa je tako Anamarija Antunović poručila kako smatra da, ako se na glavnom zagrebačkom trgu može pjevati, prostačiti, drogirati, oni mogu i moliti.

-Moj suprug danas radi, ja sam došla umjesto njega – kazala je.

Organizatorica kontraprosvjeda Arijana Lekić Fridrih je pak poručila kako je javni poziv na nejednakost žena zamaskiran u molitvu.

-S obzirom na to da slijedimo direktno hodogram Poljske koja je ove ljude ignorirala, mi pokažimo da nećemo – poručila je Lekić Fridrih.

Inače, ovakve su aktivnosti Poljsku dovele do zabrane pobačaja, a u Hrvatskoj već peti mjesec zaredom muškarci kleče i mole da postanu duhovni autoriteti u obitelji, prenosi net.hr.

Foto: screenshot RTL Danas
www.sjever.hr / net.hr / danas.hr
05.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.