Now Reading:
KAKVA PROMOCIJA Treći najveći fašnik u Hrvatskoj privukao sudionike iz čak deset zemalja – župan Stričak: Ovo je odlična i prepoznatljiva turistička manifestacija
Full Article 2 minutes read

KAKVA PROMOCIJA Treći najveći fašnik u Hrvatskoj privukao sudionike iz čak deset zemalja – župan Stričak: Ovo je odlična i prepoznatljiva turistička manifestacija

U sklopu održavanja Srakarskog fašnika, trećeg fašnika po veličini u Hrvatskoj, Županijsku su palaču posjetili članovi Federacije europskih karnevalskih gradova i predstavnici Hrvatske udruge karnevalista u kojoj ih je primio župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, a uz njega je prijemu nazočio i direktor Turističke zajednice Goran Mališ.

Bila je to prigoda da dragi i veseli gosti upoznaju domaćine sa svojim radom i aktivnostima pa je tako županu Josip Silov, potpredsjednik Europskog udruženja karnevalskih gradova rekao kako su današnji karnevali u koji svakako spada i Srakarski fašnik izuzetno posjećeni te privlače sve više stranih turista.

-Ovo je vrijeme kada se u mnogim našim gradovima i općinama održavaju karnevalske svečanosti, povorke te druženja. Uz Riječki karneval, Samoborski fašnik, te niz drugih karnevala u Hrvatskoj, Srakarski fašnik zasigurno spada u red najvećih i najbolje organiziranih. Veseli nas to jer je u Sračincu uvijek dobra i vesela atmosfera – rekao je Silov.

Zaželjevši svima srdačnu dobrodošlicu, a među gostima bilo je karnevalista iz Slovenije, Makedonije i Bosne i Hercegovine, župan Stričak je rekao kako je Srakarski fašnik odlična promocija za Sračinec, Varaždinsku županiju, ali i cijelu Hrvatsku.

-Sama činjenica da u Sračinec dolazi čak 1500 sudionika iz 10 zemalja koji će sudjelovati u tradicionalnoj povorci govori u prilog tome da se radi o odličnoj i prepoznatljivoj turističkoj manifestaciji. Čestitam organizatorima i svima želim dobro i veselo druženje te sam siguran da će svi sudionici svojim kostimima i kreativnošću doprinijeti atraktivnosti samog fašnika – rekao je župan.

Direktor Turističke zajednice Goran Mališ goste je upoznao s turističkim rezultatima koje Varaždinska županija bilježi te istaknuo kako se tokom godine ovdje održava 150 različitih manifestacija.

Zahvalivši se domaćinima na prijemu Slobodan Drožđek, predsjednik Udruge maškara Črna sraka Sračinec napomenuo je kako svaka grupa na fašniku ima svoju koreografiju i zahvalio Varaždinskoj županiji i Turističkoj zajednici na podršci i promociji.

www.sjever.hr
04.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.