Now Reading:
Koprivničko – križevačka županija za financiranje sportskih aktivnosti u 2023. godini izdvojila 300 tisuća eura
Full Article 3 minutes read

Koprivničko – križevačka županija za financiranje sportskih aktivnosti u 2023. godini izdvojila 300 tisuća eura

U prostorima Županijske uprave u utorak su koprivničko – križevački župan Darko Koren i predsjednik Zajednice sportova KKŽ Stanislav Lovković potpisali Ugovor o izvršavanju Programa Javnih potreba u sportu za 2023. godinu, temeljem kojeg je za sufinanciranje sportskih aktivnosti na području županije u 2023. godini osigurano gotovo 300 tisuća eura što je 20 tisuća eura više u odnosu na prošlu godinu.

Kao što je pojasnio župan, time se nastavlja kontinuitet ulaganja u područje sporta, kako kroz izgradnju sportske infrastrukture, s naglaskom na pet školskih sportskih dvorana koje su dovršene prošle godine, tako i nastavkom ulaganja u sportaše, klubove i udruge kroz Zajednicu sportova.

– Svjesni smo kako je sport važan element razvoja zajednice i društva općenito. Kroz županijsku Zajednicu sportova sufinancira se rad ukupno 18 članica – odnosno 13 županijskih sportskih saveza, tri Zajednice sportskih udruga gradova, jednu Zajednica sportskih udruga općine i jedan sportski klub, a ove smo godine povećali financiranje za oko 20 tisuća eura. Prošle smo godine završili s kapitalnim projektima izgradnje sportskih dvorana i sa zadovoljstvom možemo reći kako smo značajno povećali dvoranske kapacitete koje već naveliko koriste učenici, sportaši i rekreativci. Obnovili smo i vanjska sportska igrališta u suradnji snašim partnerima u Goli, Kalniku i Kloštru Podravskom, planiramo i obnove igrališta kod koprivničke Srednje škole te u Đelekovcu i Križevcima, a tu su i ostali projekti u drugim općinama koji će se realizirati u sklopu radova na školskoj infrastrukturi – istaknuo je župan Koren te zahvalio Zajednici na konstruktivnoj suradnji i partnerskom odnosu koji se gradi već dugi niz godina.

Predsjednik Lovković zahvalio je Županiji na velikoj podršci u stvaranju uvjeta ravnomjerne zastupljenosti bavljenja sportom. Posebno je istaknuo važnost poticanja mladih na bavljenje sportom što će im donijeti brojne korisne vještine da ih usmjeriti prema zdravom načinu života.

– Hvala vam na pomoći i što povećavate naš proračun, bez ovih sredstava koja u skladu s pravilnicima ravnomjerno raspoređujemo na sve članice ne bi bilo moguće provoditi kvalitetne programe. Važno nam je da svi budu zadovoljni i da provodimo edukacije te pomažemo u opremanju prostora i sufinanciranju sportskih manifestacija. Sve je više udruga i potrebe rastu, stoga vam hvala i na projektima izgradnje dvorana koje su multifunkcionalne i zadovoljit će interese klubova, udruga i rekreativaca. Drago nam je da interes za sportom raste, a mi ćemo i dalje nastojati kroz svoj rad pomagati svima na najvišoj organizacijskoj i kvalitativnoj razini – poručio je predsjednik Lovković.

Spomenimo i kako su potpisivanju ugovora prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnici Melita Ivančić i Darko Masnec, tajnik županijske Zajednice sportova Branko Zorko i viša stručna suradnica za kulturu, udruge, nacionalne manjine i sport Barbara Domović.

www.sjever.hr
01.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.