Now Reading:
Horvat smijenjen na mjestu izbornika! Evo tko preuzima kormilo Hrvatske rukometne reprezentacije
Full Article 2 minutes read

Horvat smijenjen na mjestu izbornika! Evo tko preuzima kormilo Hrvatske rukometne reprezentacije

Hrvoje Horvat nije ‘preživio’ neuspjeh na svjetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj te je smijenjen na mjestu izbornika, donosi Večernji. Novi izbornik bit će Goran Perkovac, proslavljeni rukometaš i zlatni s olimpijskih igara u Atalanti 1996. godine.

-Na prijedlog koordinatora struke Line Červara, UO je jednoglasno razriješio kompletan Stručni stožer muške seniorske reprezentacije. Na prijedlog koordinatora struke Line Červara, koji je podržao i dopredsjenik za muški rukomet Zoran Gobac, izabran je novi izbornik muške seniorske reprezentacije. To je Goran Perkovac. On je dobio jednoglasnu podršku svih članova Upravnog odbora – objavljeno je na web stranicama HRS-a, a prenosi Večernji.

Horvat je imao kao prvi zadatak plasirati se na OI u Tokiju, ali nije uspio u skupini s Portugalom, Francuskom i Tunisom. Na prošlom europskom prvenstvu Hrvatska je zauzela osmo mjesto, imala velikih problema s koronavirusom koji je poharao našu svlačionicu, ali i drugi su se snalazili kako su mogli.

Ovogodišnje Svjetsko prvenstvo označilo je konačan kraj Horvata na klupi kauboja, deveto mjesto je proglašeno neuspjehom što realno i jest. On nastavlja voditi njemačkog bundesligaša Wetzlara, dok novi izbornik postaje Perkovac koji ima iskustvo treniranja njemačkih klubova Minden i Lubbecke, između ostalih.

www.sjever.hr / jutarnji.hr
01.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.