Now Reading:
Horvat smijenjen na mjestu izbornika! Evo tko preuzima kormilo Hrvatske rukometne reprezentacije
Full Article 2 minutes read

Horvat smijenjen na mjestu izbornika! Evo tko preuzima kormilo Hrvatske rukometne reprezentacije

Hrvoje Horvat nije ‘preživio’ neuspjeh na svjetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj te je smijenjen na mjestu izbornika, donosi Večernji. Novi izbornik bit će Goran Perkovac, proslavljeni rukometaš i zlatni s olimpijskih igara u Atalanti 1996. godine.

-Na prijedlog koordinatora struke Line Červara, UO je jednoglasno razriješio kompletan Stručni stožer muške seniorske reprezentacije. Na prijedlog koordinatora struke Line Červara, koji je podržao i dopredsjenik za muški rukomet Zoran Gobac, izabran je novi izbornik muške seniorske reprezentacije. To je Goran Perkovac. On je dobio jednoglasnu podršku svih članova Upravnog odbora – objavljeno je na web stranicama HRS-a, a prenosi Večernji.

Horvat je imao kao prvi zadatak plasirati se na OI u Tokiju, ali nije uspio u skupini s Portugalom, Francuskom i Tunisom. Na prošlom europskom prvenstvu Hrvatska je zauzela osmo mjesto, imala velikih problema s koronavirusom koji je poharao našu svlačionicu, ali i drugi su se snalazili kako su mogli.

Ovogodišnje Svjetsko prvenstvo označilo je konačan kraj Horvata na klupi kauboja, deveto mjesto je proglašeno neuspjehom što realno i jest. On nastavlja voditi njemačkog bundesligaša Wetzlara, dok novi izbornik postaje Perkovac koji ima iskustvo treniranja njemačkih klubova Minden i Lubbecke, između ostalih.

www.sjever.hr / jutarnji.hr
01.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.