Now Reading:
Prvi u općini! U Dežanovcu otvoren dječji vrtić za 30 mališana, posjetio ga i župan bjelovarsko-bilogorski Marko Marušić
Full Article 1 minutes read

Prvi u općini! U Dežanovcu otvoren dječji vrtić za 30 mališana, posjetio ga i župan bjelovarsko-bilogorski Marko Marušić

Općina Dežanovac u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji otvorila je svoj prvi dječji vrtić. Financiran je iz Programa ruralnog razvoja u sklopu kojega je u posljednje dvije godine izgrađeno više od stotinu vrtića u Hrvatskoj, u naseljima s manje od pet tisuća stanovnika. Na taj se način željelo pridonijeti demografskoj obnovi općina.

Vrtić može primiti 30 djece, a trenutačno ih je upisano 18. Riječ je o mješovitoj vrtićkoj skupini u kojoj su djeca od tri godine starosti do polaska u školu. Gradnja je stajala nešto više od 4 milijuna kuna, a dodatnih 630 tisuća utrošeno je za opremanje.

Svečanom otvorenju prisustvovao je i bjelovarsko – bilogorski župan Marko Marušić koji je istaknuo kako ga raduje otvorenje prvog vrtića u Dežanovcu jer će to biti od velike pomoći roditeljima koji više neće morati voziti djecu u predškolske ustanove na području susjednih jedinica lokalne samouprave.

Vrtić su zajednički otvorili Tugomir Majdak, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, Josip Stjepanović, načelnik općine Dežanovac te župan Marko Marušić.

www.sjever.hr
31.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.