Now Reading:
Nakon uspješne godine, KUD Žiškovec održao izbornu skupštinu, gradonačelnica Cividini: Činjenica da okupljate više od 20 mališana je apsolutno najveće bogatstvo
Full Article 2 minutes read

Nakon uspješne godine, KUD Žiškovec održao izbornu skupštinu, gradonačelnica Cividini: Činjenica da okupljate više od 20 mališana je apsolutno najveće bogatstvo

Posljednjeg vikenda siječnja, Kulturno umjetničko društvo Žiškovec održalo je svoju izbornu skupštinu, a nakon četiri godine uspješnog rada, na sastanku svih članova predloženo je, i na skupštini potvrđeno, novo staro vodstvo.

Predsjednica ostaje Monika Ciglarić, dopredsjednica je Mihaela Munđar, tajnica Katrin Kotur, a blagajnica Marija Makovec.

Prilika je ujedno poslužila da se osvrnu na aktivnostima i događanjima bogatu godinu, u kojoj su ujedno proslavili jubilej, 25. obljetnicu rada i postojanja. U 2022. godini zabilježili su 42 nastupa diljem Međimurja i šire, organizirali nekoliko uspješnih manifestacija poput Dječjih folklornih susreta i Županijske smotre narodne nošnje te izborili plasman na državnu smotru. Uz to zapažena gostovanja i suradnje odradili su u čakovečkom Centru za kulturu, na mnogobrojnim humanitarnim priredbama, kod susjednih kudova i tamburaških sekcija te s udrugama i institucijama poput TZ grada Čakovca, udruge Kalinka, Udruge za sindrom Down Međimurske županije, Centrom za odgoj i obrazovanje, Društvom Naša djeca, udrugom Ti nisi sam i drugima.

Na svemu tome, svih 70-ak članova, od kojih više od 20 djece, čestitala je gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

Gradonačelnica je posebno čestitala i zahvalila im na promociji svojeg kraja u najboljem mogućem svijetlu diljem Čakovca i šire. Osim neumornosti, kvalitete i ogromne ljubavi prema tradiciji, ono što krasi naš kud, dodala je, je i činjenica da okupljaju više od 20 mališana, što je apsolutno najveće bogatstvo.

-Svoje znanje i talente, uz poštovanje te poniznost prema svemu što je čakovečko i međimursko, prenose na djecu koja će danas sutra biti naši voditelji i učitelji. Želim vam svako dobro i još uspješniju 2023. godinu, plan koji ste si zadali je ispunjen i optimističan, no znam da ćete sve ostvariti i uz sve to, ponovo napraviti još jedan korak dalje, a u tome imate potpunu podršku i Grada Čakovca i mene osobno – zaključila je Cividini.

sjever.hr/cakovec.hr
30.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.