Now Reading:
Nakon uspješne godine, KUD Žiškovec održao izbornu skupštinu, gradonačelnica Cividini: Činjenica da okupljate više od 20 mališana je apsolutno najveće bogatstvo
Full Article 2 minutes read

Nakon uspješne godine, KUD Žiškovec održao izbornu skupštinu, gradonačelnica Cividini: Činjenica da okupljate više od 20 mališana je apsolutno najveće bogatstvo

Posljednjeg vikenda siječnja, Kulturno umjetničko društvo Žiškovec održalo je svoju izbornu skupštinu, a nakon četiri godine uspješnog rada, na sastanku svih članova predloženo je, i na skupštini potvrđeno, novo staro vodstvo.

Predsjednica ostaje Monika Ciglarić, dopredsjednica je Mihaela Munđar, tajnica Katrin Kotur, a blagajnica Marija Makovec.

Prilika je ujedno poslužila da se osvrnu na aktivnostima i događanjima bogatu godinu, u kojoj su ujedno proslavili jubilej, 25. obljetnicu rada i postojanja. U 2022. godini zabilježili su 42 nastupa diljem Međimurja i šire, organizirali nekoliko uspješnih manifestacija poput Dječjih folklornih susreta i Županijske smotre narodne nošnje te izborili plasman na državnu smotru. Uz to zapažena gostovanja i suradnje odradili su u čakovečkom Centru za kulturu, na mnogobrojnim humanitarnim priredbama, kod susjednih kudova i tamburaških sekcija te s udrugama i institucijama poput TZ grada Čakovca, udruge Kalinka, Udruge za sindrom Down Međimurske županije, Centrom za odgoj i obrazovanje, Društvom Naša djeca, udrugom Ti nisi sam i drugima.

Na svemu tome, svih 70-ak članova, od kojih više od 20 djece, čestitala je gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

Gradonačelnica je posebno čestitala i zahvalila im na promociji svojeg kraja u najboljem mogućem svijetlu diljem Čakovca i šire. Osim neumornosti, kvalitete i ogromne ljubavi prema tradiciji, ono što krasi naš kud, dodala je, je i činjenica da okupljaju više od 20 mališana, što je apsolutno najveće bogatstvo.

-Svoje znanje i talente, uz poštovanje te poniznost prema svemu što je čakovečko i međimursko, prenose na djecu koja će danas sutra biti naši voditelji i učitelji. Želim vam svako dobro i još uspješniju 2023. godinu, plan koji ste si zadali je ispunjen i optimističan, no znam da ćete sve ostvariti i uz sve to, ponovo napraviti još jedan korak dalje, a u tome imate potpunu podršku i Grada Čakovca i mene osobno – zaključila je Cividini.

sjever.hr/cakovec.hr
30.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.