Now Reading:
BUNA TRAJE! Bitka za Stubicu vraća se u raskošnom izdanju – uskoro spektakl na kojem se očekuje rekordan broj posjetitelja!
Full Article 2 minutes read

BUNA TRAJE! Bitka za Stubicu vraća se u raskošnom izdanju – uskoro spektakl na kojem se očekuje rekordan broj posjetitelja!

Spektakularno izdanje manifestacije Seljačke bune – Bitke kod Stubice, slavi 450 godina od najveće borbe za pravicu malog čovjeka!

Posebno jubilarno 15. izdanje okupiti će na stotine statista i sudionika, a organizatori očekuju ponovno rekordne brojke posjetitelja u Gupčevom kraju.

Buna trajeeee… ponovno će odzvanjati Gupčevim krajem kao spomen ustanka malog čovjeka u “borbi za pravicu“. Povijesna bitka koja je “pokazala šake” vlasteli prije 450 godina, ove godine slavi i 15 godina održavanja gdje će ponovno na tisuće posjetitelja imati priliku vidjeti oživljenu Seljačku bunu – Bitku kod Stubice između kmetova, predvođenim Matijom Gupcem, protiv zloglasnog Franje Tahija i njegove vojske.

Jedinstvena i narodu posebna bitka, rekonstruirana je od strane Družbe vitezova Zlatnog Kaleža, a zajedno s TZ područja Gupčevog kraja, Gradom Donja Stubica i partnerima, priprema pravi spektakl. Suorganizator je Krapinsko-zagorska županija, a pokrovitelj hrvatski predsjednik Zoran Milanović.

Uz Bitku kod Stubice, posjetitelje očekuju srednjovjekovni sajam, bogata gastro ponuda i glazbeni program.

U subotu, 4. veljače 2023., kod Gupčeve lipe u Gornjoj Stubici kreće Puntanje kmetov na čelu s Matijom Gupcem, Bitka za Stubicu održat će se tjedan kasnije, u subotu, 11. veljače kod dvorca Stubički Golubovec s početkom u 14 sati.

sjever.hr/visitzagorje
29.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.