Now Reading:
Otac ostavio svoju maloljetnu kćer samu u šumi po mrklom mraku i u tome ne vidi problem
Full Article 2 minutes read

Otac ostavio svoju maloljetnu kćer samu u šumi po mrklom mraku i u tome ne vidi problem

Otac (40) proglašen je krivim i osuđen jer je u veljači lani oko 19.30 sati svoju malodobnu kćerku (12) ostavio samu u mrkloj noći usred zagrebačkog parka Maksimira, prenosi danica.hr

Otac je rekao da se ne osjeća krivim. Kaže kako je točno da su bili u parku i da je djevojčica u jednom trenutku rekla da ide mami i da joj je on rekao: “Pa, dobro, odi“. No, to nije kod djeteta izazvalo strah i uznemirenost. Pratio ju je, kaže, pogledom jedno vrijeme i onda otišao do automobila.

Na sudu je svjedočila i djetetova majka koja je rekla kako ju je dočekala na Kvatriću nakon što su se dopisivali mobitelom.

-Bila je prestrašena i uznemirena, bila je bijela kao zid, rekla je da ju je tata ostavio u Maksimiru kod Vidikovca, da je pitala prolaznike za izlaz, a kada smo došle kući primijetila sam da je sva oznojena od uzbuđenja i stresa”, svjedočila je majka.

Kaže kako nikad sama nije odlazila u Maksimir, a nakon ovog događaja još i danas se boji odlaska u Maksimir i ne želi tamo ići.

Sutkinja je zaključila kako je u to doba u Maksimiru bio mrkli mrak te je posjetitelja u parku bilo vrlo malo. Boravak u Maksimirskoj šumi u to vrijeme je neugodan i za odraslu osobu, a kamoli za dijete od 12 godina koje se bez pratnje odrasle osobe tamo kreće, upozorava.

-Otac je pokazao izrazitu nebrigu prema svom djetetu i po mišljenju suda je nerazumno i neprihvatljivo takvo ponašanje jer je postojala potencijalna opasnost da se dijete izgubi na povratku kući, odnosno da joj se pri povratku kući nešto loše i dogodi.

Taj je događaj kod djevojčice prouzročio strah i uznemirenost, što proizlazi iz iskaza njezine majke, ali i iz nalaza Klinike za psihijatriju i psihološku medicinu KBC-a Zagreb. Takav postupak oca upravo predstavlja psihičko nasilje u obitelji počinjeno na štetu djeteta”, zaključuje sutkinja u presudi.

Otac je kažnjen novčanom kaznom u iznosu 15.000 kuna te mora platiti 1000 kuna troškova prekršajnog postupka. Presuda je nepravomoćna.

sjever.hr/danica.hr
28.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.