Now Reading:
Zdravstvena ambulanta u Petrijancu u potpuno novom ruhu – izgradnjom novog parkirališta liječnicima i pacijentima osigurani kvalitetniji uvjeti
Full Article 2 minutes read

Zdravstvena ambulanta u Petrijancu u potpuno novom ruhu – izgradnjom novog parkirališta liječnicima i pacijentima osigurani kvalitetniji uvjeti

Nakon što je 2017. godine energetski obnovljena, ove su godine nastavljeni vrijedni radovi kod zdravstvene ambulante u Općini Petrijanec. Radovi na energetskoj obnovi zdravstvene ambulante bili su vrijedni oko 300 tisuća kuna, a 200 tisuća kuna je financiralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.

Sada je pak izgrađeno je parkiralište s 10 parkirnih mjesta, a u sklopu projekta postavljeni su betonski opločnjaci, rubnjaci, izgrađena je oborinska odvodnja, rasvjeta i priključak na kanalizacijski sustav.

Kako je objasnio načelnik Željko Posavec, u zdravstvenoj ambulanti dvije su ordinacije obiteljske medicine te jedna stomatološka, a nakon energetske obnove, liječnici su dobili i parkiralište čime je Općina podigla kvalitetu uvjeta za njihov rad.

-Vrijednost projekta je 411 tisuća kuna, a sufinanciran je sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije sa 75 tisuća kuna. Ovim projektom zapravo smo, osim našim sestrama, doktorima i stomatolozima, olakšali prilaz i našim pacijentima koji više neće trebati izlaziti i prolaziti kroz zemlju i blato do ambulante. Svakako je to najvažnije za pacijente kojima je otežano kretanje, a naravno vrlo je važno da smo ovim projektom omogućili i lakši prilaz sanitetu ili hitnoj pomoći. Kroz godine pokazati će se da je naravno i lakše održavanje ove površine, ali i lakše će biti provoditi aktivnosti zimske službe – pojasnio je Posavec zahvalivši Ministarstvu na sufinanciranju projekta.

www.sjever.hr
26.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.