Now Reading:
Radnici Čistoće nastavljaju s obustavom rada: Smeće ćemo odvoziti vrtićima, školama i bolnicama
Full Article 2 minutes read

Radnici Čistoće nastavljaju s obustavom rada: Smeće ćemo odvoziti vrtićima, školama i bolnicama

Iako je jučer bilo dogovoreno da će treća smjena radnika Čistoće izaći na teren, do toga nije došlo, već su ostali ispred zgrade Čistoće, a kako pišu 24sata, jutarnja smjena također neće izaći na teren.

24sata doznaju i da jutros, četvrti dan obustave rada, sastanka s čelnim ljudima Holdinga nije bilo, a nije ni poznato kada će biti idući sastanak.

Radnici su se jutros ispričali građanima Zagreba i zahvalili na podršci koju su im iskazivali. Odlukom radnika štrajk se nastavlja jer jučerašnji pregovori nisu uspjeli, no, također odlukom samih radnika, od danas će odvoziti smeće školama, vrtićima i bolnicama kako bi zahvalili građanima Zagreba i kako taj dio ne bi trpio posljedice zbog obustave rada.

Radnici traže garanciju onog što je dogovoreno na sastanku i ispunjenje preostalih šest zahtjeva.

-Očito je jučer bilo loše komunikacije od strane ljudi koji su rekli da su pregovori uspjeli i da se može nastaviti rad – rekao je radnik Čistoće.

-Zagrepčani moraju smeće iznositi, zato nam nije drago da na ovakav način tražimo svoja prava, bilo bi bolje da to riješimo razgovorom. Imamo svoje zahtjeve, samo trebamo biti pošteniji jedni prema drugima. Ne može poslodavac reći “ne želimo vam ovih 6 točaka ništa ispuniti” – rekao je radnik pozvavši predstavnike Grada i Holdinga da sjednu i razgovaraju. Poručio je i kako jučerašnji pregovori nisu uspjeli jer nije bilo kvalitetne komunikacije.

www.sjever.hr / 24sata.hr
26.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.