Now Reading:
Prognostičari najavili nove oborine, temperatura pada, nevolje za meteoropate se nastavljaju
Full Article 2 minutes read

Prognostičari najavili nove oborine, temperatura pada, nevolje za meteoropate se nastavljaju

Jučer smo mogli nakratko predahnuti, bez kiše i snijega, no danas i narednih dana bit će još oborina, najavljuju prognostičari, a ni biometeorološka prognoza nije dobra.

U unutrašnjosti će danas biti oblačno, mjestimice uz slab snijeg ili susnježicu, glavninom u gorskim predjelima, najavljuju iz DHMZ-a. Na Jadranu promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, ponegdje uz malo kiše, osobito navečer na jugu Dalmacije.

Na kopnu vjetar slab i umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima.

Najniža jutarnja temperatura od -3 do 2, na Jadranu od 4 do 9, a najviša dnevna od 0 do 4 na kopnu te od 8 do 13 °C duž obale.

Biometeorološka prognoza za četvrtak

Biometeorološke prilike u cijeloj će zemlji biti slične kao i prethodnog dana. U unutrašnjosti će biti razmjerno nepovoljne, pa će ljudi osjetljivi na vrijeme biti slabije raspoloženi i slabije radno učinkoviti.
Na područjima uz Jadran, uz više sunca, raspoloženje i radni elan meteoropata bit će bolji, no zbog bure koja će pojačavati osjet hladnoće, biometeorološke prilike neće biti sasvim povoljne. Stoga kroničnim bolesnicima savjetujemo adekvatnu zaštitu od hladnoće i izbjegavanje fizičkih napora.

sjever.hr/meteo.hr
26.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.