Now Reading:
POSTIGNUT DOGOVOR Radnici zagrebačke Čistoće prekidaju štrajk i izlaze na teren
Full Article 2 minutes read

POSTIGNUT DOGOVOR Radnici zagrebačke Čistoće prekidaju štrajk i izlaze na teren

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel potvrdio je u četvrtak da je prekinut štrajk u Čistoći, nakon što su se radnici dobili jamstvo od zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića da će o jučerašnjem dogovoru dobiti pisanu garanciju, prenosi danas.hr.

Na konferenciji za medije održanoj u četvrtak na temu štrajka u Čistoći govorili su Marina Palčić iz Nezavisnog sindikata radnika Hrvatske, Denis Geto, iz sindikata TEHNOS, Nikola Ptić iz Regionalnog industrijskog sindikata. Svi su izrazili podršku radnicima i rekli kako smatraju da je njihova akcija legitimna, dok je reakcija poslodavca neprimjerena.

-Uz do sada prihvaćenih 5 zahtjeva, potpisan je sporazum za pregovaranje o ostalih 6 – rekla je Kaltak.

Novosel je potvrdio da je prekinut štrajk u Čistoći, nakon što su se radnici dobili jamstvo od gradonačelnika Tomaševića da će o jučerašnjem dogovoru dobiti pisanu garanciju.

-Krenuli su raditi, gradonačelnik je tamo, bit će u pisanom obliku garancija gradonačelnika Tomaševića. Krenuli su svi raditi i prekida se bunt – rekao je Novosel.

-Danas imaju ujedinjenost 1000 radnika, što je rijetkost i trebaju ti u svojim namjerama. Radikalna je višegodišnja potplaćenost i nepoštivanje radnika. Štrajk je radikalan i takve industrije trebaju biti – rekao je Geto.

-Sindikati trebaju biti predstavnici radničkog bunta. Mi ne smatramo akciju nezakonitom jer pomiče granice onoga što je zakonom zapisano. Radnici još i dalje razgovaraju s vlastima i nastavljaju s akcijom što je hrabro i za primjer, ali su u isto vrijeme pokazali svijest da razumiju javni interes. To nije borba za njihova materijalna prava nego i za šire dobro – priča Ptić.

Inače, javljaju i da će gradonačelnik s jednom skupinom radnika izići skupljati smeće.

www.sjever.hr / danas.hr / hina.hr
26.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.