Now Reading:
Gordana Ivanjek Tušek potpisala ekskluzivni ugovor s diskografskom kućom Croatia Records
Full Article 3 minutes read

Gordana Ivanjek Tušek potpisala ekskluzivni ugovor s diskografskom kućom Croatia Records

Gordana Ivanjek, poznata pjevačica Hrvatskog zagorja potpisala je ekskluzivni ugovor s Croatia Recordsom.

Kao autohtona zagorka odlično se snalazi u modernim kajkavskim pop pjesmama, kao i u klasičnim tamburaškim kajkavskim popevkama. Njezin izričaj uvijek je bio i ostao “kaj”. U tom smislu Gordana je stasala u vodeću solisticu cijelog kajkavskog govornog područja, točnije, sjeverozapadne Hrvatske. Postala je poznato lice mnogih glazbenih festivala, prije svega festivala u Krapini i festivala u Pitomači na kojima već godinama redovito nastupa.

U produkciju svojih zabavnih skladbi često unosi elemente countrya, popa i rocka, pa joj uz njezin prepoznatljiv vokal sve snimke odišu svježinom, zvuče moderno i suvremeno. Gordana Ivanjek Tušek definitivno je pronašla svoj glazbeni put i potpisom ovog ugovora otvorena su joj vrata prema lakšoj promociji svega što će ubuduće raditi. O glazbenoj produkciji brine joj naš poznati i oprobani producent Toni Eterović, pa je i to garancija određene kvalitete i visokih glazbenih kriterija.

Gordana kaže da je ovo najzrelije vrijeme njezinog glazbenog djelovanja i da je sada trenutak da svojoj publici ponudi sve najbolje što zna i umije. Nije skrivala zadovoljstvo zbog toga što je upravo Croatia Records, kao najjača domaća izdavačka kuća, prepoznala sve njezine kvalitete i ponudila joj ekskluzivu.

U skorijoj budućnosti Ivana planira snimanje novih pjesama, videospotova, promotivne koncerte i nastupe. Ukratko, to znači da ćemo u narednom periodu Gordanu Ivanjek Tušek često imati prilike viđati u svim domaćim medijskim prostorima, te da ćemo moći uživati u njezinim novim pop-zabavnim i tamburaškim kajkavskim hitovima koje već sada ima spremne za svoju vjernu publiku.

-Prije svega želim zahvaliti zahvaliti svom izdavaču Croatia Recordsu, naravno gospodinu Želimiru Babogredecu, direktoru, gospođi Nikolini Mazalin, cijelom timu, što smo eto, nakon desetak godina i malo više, odlučili za još jedan zajednički poduhvat. Neke moje osobne planove, kao i planove mnogih izvođača, malo je usporilo ovo teško pandemijsko vrijeme, koje je Bogu hvala iza nas – izjavila je Ivanjek Tušek.

Istaknula je dva ključna pravca svojeg stvaralaštva.

-To su tamburaška glazba, s kojom sam zapravo i krenula u glazbene vode, te zabavna glazba, s elementima popa, countrya, ali uz naglasak na promociji kajkavske lirike i jezika. Ovaj drugi smjer, dominantno je vezan uz Krapinski festival i ponosna sam da sam dio tzv. kaj scene, ali u modernom izričaju. Veseli me da je to prepoznato i od mog izdavača Croatie Recordsa, te da ćemo u suradnji koja je pred nama zajedno raditi na promociji svega onog što sam zajedno sa svojim suradnicima stvarala proteklih godina – rekla je naša poznata pjevačica i poručila:

-Za kraj, velika zahvala mojim autorima, mom suprugu Žarku Tušeku, koji je autor velikog djela moje glazbe i tekstova posljednjih desetak godina, mom prijatelju, autoru i aranžeru Toniju Eteroviću, te svima ostalima – Ivici Pepelku, Vladi Smiljaniću, Milivoju Pašićeku, Željku Krznariću, Miji Dimšić, Damiru Bačiću, Siniši Leopoldu kao umjetničkom ravnatelju Krapinskog festivala, mojim prijateljima u radijskom eteru, Dragutinu Gradečaku vlasniku Radia Kaj koji mi je pružao priliku za mikrofonom radija što je pomoglo promociji mojeg rada i stvaralaštva, svim mojim suradnicima, glazbenicima, svima od srca HVALA – ako sam koga zaboravila neka ne zamjeri. Veselim se izazovima koji su pred nama.

sjever.hr
26.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.