Now Reading:
Zagreb se puni smećem, radnici Čistoće odlučni: Neka nam daju otkaze. Nećemo odustati!
Full Article 2 minutes read

Zagreb se puni smećem, radnici Čistoće odlučni: Neka nam daju otkaze. Nećemo odustati!

Radnici su i ovog jutra okupljeni u dvorištu ispred podružnice Čistoće, a Upravi Čistoće i Holdinga postavili su svoje zahtjeve, no pristali su na one manje bitne što je razlog za nastavak štrajka koji traje od ponedjeljka, dok se istovremeno, Zagreb puni smećem, pišu 24sata.

Radnike zagrebačke Čistoće posjetila je i saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto koja je rekla kako im je došla dati podršku i kako ne smiju odustati. Poručila im je i kako trebaju inzistirati da se šef Čistoće Davor Vić smijeni.

Predstavnik sindikata Čistoće Zdravko Stoilković poručio je kako su radnici odlučni u nastavku štrajka, te kako su najvažniji koeficijenti.

-Jučer je stalo na tome da su radnici poslodavcu uručili 11 zahtjeva, od toga je prihvaćeno njih 5. Međutim, ništa od toga se ne odnosi na materijalna prava. Ono na čemu sada radnici inzistiraju je da se odmah dignu koeficijenti komunalnim radnicima i vozačima prije nego što se napravi ukupna sistematizacija za sve radnike. To je njihov glavni uvjet da bi nastavili s radom – rekao je Stoilković za 24sata.

Komunalni radnik Čistoće Sabahudin Sedić za Hinu je u utorak navečer potvrdio kako se njihova blokada Čistoće nastavlja, a na teren neće ni danas kao negativan odgovor na apel iz zagrebačke Gradske uprave koja razmatra što s radnicima koji su u nezakonitom štrajku, prenose 24sata.

Podsjetimo, Uprava Holdinga pristala je na pet od njihovih 11 zahtjeva, a radnici, kao uvjet povratka na posao, traže beskompromisno povećanje koeficijenata – za komunalne radnike na 1,8 te za vozače na 2,4.

-Najbitniji su nam koeficijenti, mi stojimo jedan uz drugoga, i nećemo odustati dok se ne povećaju – rekao je Sedić.

U srijedu se očekuje i obraćanje gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića medijima povodom štrajka, a iz sindikata naglašavaju kako je svima u interesu da se ova situacija što prije riješi.

Foto: screenshot / 24sata.hr
www.sjever.hr / 24sata.hr
25.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.