Now Reading:
Vrijeme se smiruje, ali samo nakratko – na vidiku nova kiša, ali i snijeg
Full Article 2 minutes read

Vrijeme se smiruje, ali samo nakratko – na vidiku nova kiša, ali i snijeg

Nakon par dana kiše i snijega koji su u mnogim dijelovima Hrvatske izazvali brojne probleme, prognostičari najavljuju smirivanje vremena, no neće dugo trajati jer uskoro stiže nova doza oborina.

Iz DHMZ-a najavljuju da će danas na Jadranu biti djelomice i pretežno sunčano, a u unutrašnjosti pretežno oblačno uz rijetku te slabu oborinu. U nizinama će to većinom biti kiša, a u visinskim predjelima snijeg.
Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu umjerena, mjestimice i jaka bura, pod Velebitom s olujnim udarima.

Najniža jutarnja temperatura zraka od -2 do 3, na moru između 4 i 9. Najviša dnevna od 1 do 5, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije između 8 i 13 °C.

Danas tako, a već za četvrtak prognostičari najavljuju nove oborine – ponegdje kišu, drugdje snijeg, a izgledan je i pad temperature.

Biometeorološka prognoza za srijedu

Biometeorološke prilike u većem dijelu unutrašnjosti bit će razmjerno nepovoljne. Tmurno nebo uzrokovat će tmurno raspoloženje i utjecati na slabiji radni elan i koncentraciju meteoropata. Povoljnije, no ne i sasvim povoljne, biometeorološke prilike očekuju se na područjima uz Jadran, osobito južni, gdje će biti više sunčanog vremena. Osjet hladnoće pojačavat će bura pa se potrebno adekvatno zaštiti.

sjever.hr/meteo.hr
25.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.