Now Reading:
OGROMNA ULAGANJA Diljem Koprivničko-križevačke županije obnavljaju se i digitaliziraju domovi zdravlja, skladištem lijekova u županijskoj ljekarni upravljat će roboti
Full Article 2 minutes read

OGROMNA ULAGANJA Diljem Koprivničko-križevačke županije obnavljaju se i digitaliziraju domovi zdravlja, skladištem lijekova u županijskoj ljekarni upravljat će roboti

Ogromna ulaganja u zdravstveni sektor slijede u Koprivničko-križevačkoj županiji, najavio je to župan Darko Koren.

Riječ je o četiri velike investicije uz koje Županija nastavlja sa sufinanciranjem timova hitne medicinske pomoći u Križevcima i Đurđevcu kako bi stvorila nadstandard u zdravstvu iz izvornih županijskih prihoda, hladnog pogona ordinacija Doma zdravlja s nedovoljnim brojem pacijenata, projekata vezanih uz skrb o starijim osobama, odnosno pomoći u kući i smještaja u privatnim domovima te specijalističko – konzilijarne zdravstvene zaštite. Radi se o ukupno 12 timova u Đurđevcu i Križevcima.

U sklopu Opće bolnice Koprivnica niknut će Centar za palijativnu medicinu i liječenje boli, a diljem Županije obnovit će se zgrade domova zdravlja. Naime, u tijeku je priprema za izradu projektno – tehničke dokumentacije za projekt izgradnje i energetske obnove zgrada domova zdravlja u Križevcima i Virju, a uz to, u planu je i njihova digitalizacija.

U 2023. godini završit će energetska obnova Opće bolnice Koprivnica, a županijska Ljekarna Koprivnica treća u Hrvatskoj dobiva automatski sustav za upravljanje skladištem lijekova. Ova investicija vrijedna je 215 tisuća eura, a ljekarnicima će uvelike olakšati posao jer više neće morati odlaziti u skladište, već će se lijekovi putem robotskog sustava isporučivati izravno iza njihovih leđa kroz specijaliziran otvor staklenog zida koji će biti vidljiv i korisnicima.

Župan Koren naglasio je kako ove investicije potvrđuju da Županija i u ovim zahtjevnim vremenima nastavlja s provođenjem kapitalnih projekata na korist i dobrobit svojih stanovnika.

Foto: kckzz.hr
tklopotan / www.sjever.hr
25.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.