Now Reading:
NOĆ MUZEJA NA SJEVERU HRVATSKE Doznajte sve o bogatom, besplatnom programu i ne zaboravite – „Muzeji su važni”
Full Article 4 minutes read

NOĆ MUZEJA NA SJEVERU HRVATSKE Doznajte sve o bogatom, besplatnom programu i ne zaboravite – „Muzeji su važni”

Ovoga će se petka diljem Hrvatske održati tradicionalna manifestacija Noć muzeja, čiji je moto „Muzeji su važni”.

U nastavku donosimo program Noći muzeja u nekoliko sjevernih hrvatskih županija, a vi odaberite ono što vam je najzanimljivije, iskoristite priliku i uživajte!

Međimurska županija

Osim besplatnog razgledavanja svih muzejskih i izložbenih muzejskih postava u vremenu od 18:00 do 01:00 sati u čakovečkom muzeju će tijekom dana biti organizirani mnogi zanimljivi događaji. Ovogodišnja tema manifestacije je “Muzeji su važni”.
Vrijeme događanja: petak 27. siječnja od 18:00 do 01:00
Mjesto događanja: stalni postavi Riznice i palače Staroga grada Zrinskih; Izložbeni salon, Multimedijalna dvorana i Muzejsko-informativni centar.
Napomena: Posjet svim stalnim i izložbenim postavima u Noći muzeja je besplatan u terminu od 18 do 01 sat.

Detaljan program pogledajte OVDJE

Krapinsko-zagorska županija

Muzej Radboa ove će godine u manifestaciji Noć muzeja sudjelovati po sedmi put sa programom putem kojeg će približiti važnost i značajnost povijesti i tradicije posjetiteljima te naglasiti znanstvenu, industrijsku i kulturnu baštinu ovog kraja. Ovim putem donosimo program obilježavanja manifestacije uz slobodan ulaz u Muzej Radboa i Hižu vinove loze u terminu od 9:00 h do 23:00 h.

Noć muzeja 2023. u Muzeju oldtimera Presečki

Uz brojne atraktivne eksponate reprezentativnih primjeraka automobila iz 20-tih, 50-tih, 60-tih i 70-tih godina prošlog stoljeća moći će se uživati u razgledavanju 60 motocikala, autobusa, bicikala, ali i drugih muzejskih primjeraka raznovrsnih fotografija, časopisa, knjiga, plakata i uređaja.
Posjetitelje u muzeju očekuju i zanimljive informacije o povijesti razvoja automobila. Muzej je otvoren od 17:00 do 23:00.

U 18. Noći muzeja koja će se održati u petak 27. siječnja, Galerija grada Krapine organizira od 18,00 -21,00 sat likovnu radionicu pod nazivom Motivi artefakata iz Arheološke zbirke Starog grada Krapine uz 830-tu obljetnicu prvog pisanog spominjanja grada Krapine
Voditeljica radionice je akad. slikarica dr. art. Mirjana Drempetić Hanžić.
Zbog ograničenog broja polaznika potrebna je prijava sudjelovanja na e-mail: galerija.krapina@gmail.com  ili tel: 049 370 810

Ostale informacije očekuju van na FB stranici Visit Zagorje.

Varaždinska županija

Gradski muzej Varaždin
Gradski muzej Varaždin sudjeluje u ovogodišnjoj Noći muzeja, koja se održava u koordinaciji Hrvatskoga muzejskog društva. Svi izložbeni postavi GMV-a bit će tom prigodom besplatno otvoreni za razgled od 18 do 23 sata.

Program:
STARI GRAD, Šetalište J. J. Strossmayera 1
Stalni postav Kulturno-povijesnog odjela
Izložba Mona Spiza (nastavna cjelina izložbe Dobar tek! / Kultura hrane u varaždinskom kraju)
Izložba Pigmentarium
PALAČA HERZER, Franjevački trg 10
Stalni postav Prirodoslovnog odjela Svijet kukaca
Izložba Dobar tek! / Kultura hrane u varaždinskom kraju
Napomena: S obzirom na prostornu koncepciju, za razgled izložbe Dobar tek! ograničava se broj posjetitelja (u razgled može svakih pola sata po 20 posjetitelja).
PALAČA SERMAGE, Trg M. Stančića 3
Stalni postav Galerije umjetnina Hrvatski majstori 20. i 21. stoljeća
Izložba Peter Weisz: Lice i naličje

Zavičajni muzej Varaždinske Toplice

Građani i posjetitelji idućeg petka od 17 do 19 sati mogu razgledati stalni arheološki postav lokaliteta Aquae Iasae te obići izložbu iz fundusa u Galeriji Toplissa. Za sve posjetitelje muzeja osigurano je i stručno vodstvo od 18 do 19 sati, a potom u 19.30 sati u Kino dvorani Ljubelj ravnateljica Zavičajnog muzeja Spomenka Vlahović održat će predavanje pod nazivom „O rimskim žrtvama i ritualima”.

Koprivničko-križevačka županija

I ove godine, Noć muzeja će se obilježavati u kulturnim ustanovama diljem Koprivničko-križevačke županije koje su za posjetitelje pripremile bogat program. Sadržaj koji će pratiti temu ovogodišnje Noći muzeja – „Muzeji su važni“ pripremili su gradski muzeji Koprivnice, Đurđevca i Križevaca, Zavičajni muzej Virje, Muzej prehrane Podravka i Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci, a obilježavanju se priključio i Dječji vrtić Križevci.

Zagrebačka županija

I Zagrebačka županija, odnosno ustanove, brojnim će se programima pridružiti ovogodišnjoj Noći muzeja, a što vas sve i gdje očekuje, pogledajte OVDJE.

a.kučić/sjever.hr
25.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.