Now Reading:
Je li ovo moguće?? Međimurac Porscheom vukao policajca po Štefancu, pa pobjegao – uhićen tri dana kasnije kod Sesveta
Full Article 3 minutes read

Je li ovo moguće?? Međimurac Porscheom vukao policajca po Štefancu, pa pobjegao – uhićen tri dana kasnije kod Sesveta

45-godišnji Međimurac policiji nije htio predati ključeve svog Porschea nakon što je skrivio nesreću, već je umjesto toga odlučio pobjeći i to dok ga je policajac držao za ruku.

Naime, međimurski policajci u petak iza podneva su u Štefancu postupali prema 45-godišnjaku zbog prometne nesreće, no on je umjesto da preda ključeve Porscheom vukao policajca koji je pao i ozlijedio se, a počinitelj je na kraju pobjegao. Pronašli su ga zagrebački policajci tri dana kasnije na području Sesveta te ga uhitili zbog kaznenog djela ‘Prisile prema službenoj osobi’.

Međimurski policajci u ponedjeljak su 45-godišnjaku priopćili da će mu privremeno oduzeti Porsche Panameru i da preda ključeve, ali muškarac je pokrenuo motor vozila. Obzirom da je policijski službenik čuo pokretanje motora vozila i zaključio da će muškarac vjerojatno krenuti vozilom, u cilju sprječavanja bijega uhićene osobe, uhvatio je 45-godišnjaka rukama za nadlakticu kako bi ga spriječio u namjeri upravljanja vozilom.

Unatoč tome, muškarac je krenuo automobilom, a s obzirom da ga je policijski službenik držao za ruku, muškarac je policijskog službenika odvukao nekoliko metara nakon čega je policijski službenik pao na kolnik, a muškarac se udaljio vozilom, stoji u policijskom priopćenju.

Na mjestu događaja očevidna ekipa Policijske uprave međimurske obavila je očevid. Policajac je zatražio pomoć u čakovečkoj bolnici gdje su utvrdili da je lakše ozlijeđen.

Zbog počinjenog kaznenog djela Prisila prema službenoj osobi policijski službenici su poduzeli mjere intenzivnog traganja za odbjeglim muškarcem koje je rezultiralo uhićenjem, dok je vozilo pronađeno ranije, u petak 20. siječnja 2023. godine u popodnevnim satima po policijskim službenicima Policijske uprave varaždinske te je vučnom službom prevezeno u dvorište Policijske uprave međimurske temeljem članka 229. stavak 8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je muškarac počinio rečeno kazneno djelo na štetu policijskog službenika Postaje prometne policije Čakovec te je protiv njega podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku dok je on 24. siječnja 2023. godine predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske, dok će tijekom ponedjeljka biti doveden sucu istrage županijskog suda.

Vozaču slijedi i obavijest o počinjenim prekršajima iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama iz članka 289. za što je propisana kazna od 1.320 do 2.650 eura ili kaznom zatvora do 60 dana i članka 43. primjenom članka 293 stavak 1. za što je propisana kazna od 260 eura.

www.sjever.hr / medjimurska-policija.gov.hr
25.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.