Now Reading:
HEROJI Jesejanski vatrogasci pješice se probijali kroz više od pola metra snijega kako bi oslobodili put prema odsječenim zaseocima!
Full Article 2 minutes read

HEROJI Jesejanski vatrogasci pješice se probijali kroz više od pola metra snijega kako bi oslobodili put prema odsječenim zaseocima!

U protekla tri dana, snježno nevrijeme stvorilo je dosta problema diljem Hrvatske, a ništa drugačije nije bilo ni u Općini Jesenje gdje je u nekim dijelovima napadalo i preko 60 centimetara snijega. Zbog jakog nevremena i velike količine teškog snijega pod kojim su se rušila stabla, neki zaseoci u sklopu Općine ostali su odsječeni, no u pomoć su uskočili hrabri jesejanski vatrogasci.

Članovi DVD-a Gornje Jesenje su, naime, u utorak ujutro izašli na intervenciju i pješice se probijali kroz više od pola metra snijega na području Brda Jesenjskog kako bi oslobodili put prema odsječenim zaseocima Flaši, Gornji, Donji i Srednji Šaški.

Na ovom potezu zahvalio im je i načelnik Dario Cvrtila koji je na svom Facebook profilu napisao kako su zbog težine snijega na većini cesta bila porušena stabla što je dodatno otežavalo čišćenje i prohodnost.

Također, na području cijele Općine dolazilo je i do višekratnih prekida isporuke električne energije, kao i do prekida prometa na lokalnim, županijskim i državnoj cesti D74.

Zahvalio je i svim mještanima koji su pomogli u uklanjanju porušenih stabala, prijevozu hrane i lijekova te pomoći starijim sumještanima. Poručio je i kako zimska služba danonoćno radi kako bi ceste bile prohodne.

Foto: FB DVD Gornje Jesenje
tklopotan / www.sjever.hr
25.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.