Now Reading:
U Bjelovar stiglo gotovo 4 milijuna eura – bespovratnim sredstvima obnovit će se pet zgrada u centru grada
Full Article 2 minutes read

U Bjelovar stiglo gotovo 4 milijuna eura – bespovratnim sredstvima obnovit će se pet zgrada u centru grada

Za izradu projektne dokumentacije i za same radove na konstrukcijskoj obnovi pet zgrada u središtu Bjelovara, Grad je dobio nešto oko 3 milijuna i 690 tisuća eura, rekao je gradonačelnik Dario Hrebak na konferenciji za novinare.

Riječ je o zgradi na ulazu u grad pokraj kružnog toka, na Trgu hrvatskih branitelja 14, ali i zgradama u njezinoj neposrednoj blizini na broju 15 te bivšem Domu učenika srednjih škola. Tu je i zgrada starog zatvora te Sokolana. Dodatnih 56 tisuća eura dodijeljeno je za izradu projektne dokumentacije za konstrukcijsku obnovu zgrade Gradske uprave.

Na Trgu hrvatskih branitelja 14 u planu je Digitalni inovacijski centar koji se radi u partnerstvu s Veleučilištem u Bjelovaru i Tehnološkim parkom Bjelovar. Također, prostor za potrebe Tehnološkog parka bio bi osiguran i u zgradama na Trgu hrvatskih branitelja 15 te u starom zatvoru.

Potrebe su sve veće, istaknula je v.d. direktorice Tehnološkog parka Dajana Vukmanić te se pohvalila činjenicom da samo jedna tvrtka koja je nedavno otvorila svoj ured, uskoro zapošljava 20-ak novih ljudi.

Prodekanica za nastavu Veleučilišta u Bjelovaru Tatjana Badrov, napomenula je da je Studentski dom, koji je planiran u zgradi bivšeg Učeničkog doma, od iznimne važnosti i za Veleučilište i Grad općenito. Novac je Ministarstvo kulture i medija dodijelilo iz Fonda solidarnosti Europske unije, a putem javnog poziva za provedbu mjera zaštite kulturne baštine oštećene u seriji potresa.

Konstrukcijske obnove, prema ugovorima, moraju biti gotove do kraja lipnja što će biti velik izazov, ističe gradonačelnik Hrebak te napominje da nakon tih radova očekuje da će Grad dobiti i sufinanciranje za cjelovitu obnovu i to putem Nacionalnog plana oporavka i otpornost, a dio bi mogao ići i iz ITU mehanizma.

www.sjever.hr / bjelovar.hr
24.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.