Now Reading:
Nastavak hvalevrijednog projekta Zaželi – u Varaždinskim Toplicama dvije gerontodomaćice brinut će o 12 starijih i nemoćnih sugrađana!
Full Article 2 minutes read

Nastavak hvalevrijednog projekta Zaželi – u Varaždinskim Toplicama dvije gerontodomaćice brinut će o 12 starijih i nemoćnih sugrađana!

Nastavkom hvalevrijednog projekta Zaposli – Osnaži – Pomozi u sklopu treće faze programa zapošljavanja žena Zaželi kojeg provodi Društvo Crvenog križa Varaždinske županije, u Gradu Varaždinskim Toplicama dvije gerontodomaćice brinut će o 12 starijih i nemoćnih sugrađana.

Potvrđeno je to u utorak na uvodnoj konferenciji ovog važnog projekta koji će se, osim na području Grada Varaždinskih Toplica provoditi na području još sedam općina i tri grada u Varaždinskoj županiji.

Projektom kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u Varaždinskoj županiji zaposlit će se ukupno 30 žena na rok od 6 mjeseci, a brinut će o ukupno 180 starijih i nemoćnih osoba.

Uvodnoj je konferenciji prisustvovala i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković poručivši kako ovaj projekt ima dvostruku vrijednost – s jedne strane zapošljavaju se teže zapošljive žene, a s druge brinu o onima kojima je pomoć prijeko potrebna.

-Ove godine na području Grada Varaždinskih Toplica dvije gerontodomaćice brinut će o 12 naših sugrađana kojima je pomoć zaista potrebna. Provedbom ovog hvalevrijednog projekta, dvije žene s područja našeg Grada će se zaposliti, a 12 naših starijih i nemoćnih sugrađana dobit će ruku podrške u svakodnevnom životu i ono što je najvažnije prijatelja za cijeli život – rekla je gradonačelnica Ratković.

Podršku projektu pruža i Varaždinska županija, a zamjenica župana Silvija Zagorec istaknula je zadovoljstvo što on ulazi u treću fazu vrijednu 200 tisuća eura.

-Ovaj projekt je iznimno bitan za sve teže zapošljive žene koje se na ovaj način zapošljavaju, a svim potrebitima će se poboljšati kvaliteta života – poručila je Zagorec naglasivši kako je Županija, uz ovaj projekt, partner na njih još nekoliko vezanih uz brigu za svakog čovjeka, a prvenstveno najranjivije skupine građana.

www.sjever.hr
24.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.