Now Reading:
Za programe i projekte te manifestacije u kulturi, Krapinsko-zagorska županija osigurala značajna sredstva – javite se na javni poziv!
Full Article 2 minutes read

Za programe i projekte te manifestacije u kulturi, Krapinsko-zagorska županija osigurala značajna sredstva – javite se na javni poziv!

Objavljen je Javni poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi Krapinsko-zagorske županije za 2023. godinu – djelatnost zaštite, očuvanja i održivog upravljanja kulturnom baštinom.

Programom javnih potreba u kulturi Krapinsko-zagorske županije za 2023. godinu utvrđene su javne potrebe u kulturi koje obuhvaćaju djelatnosti, programe i projekte, aktivnosti i manifestacije u kulturi od interesa za Krapinsko-zagorsku županiju, uzimajući u obzir ravnomjerni kulturni razvitak.

Sredstva za financiranje Programa osiguravaju se u proračunu Krapinsko-zagorske županije za 2023. godinu putem upravnog odjela nadležnog za kulturu, a dodjeljuju se na temelju provedbe Javnog poziva za predlaganje javnih potreba u kulturi Krapinsko-zagorske županije za 2023. godinu kojim su obuhvaćena tri prioritetna područja: kulturne djelatnosti, kulturno-umjetničko stvaralaštvo, transverzalna područja.

Sredstva za četvrto područje Programa, djelatnost zaštite, očuvanja i održivog upravljanja kulturnom baštinom, dodjeljuju se na temelju provedbe Javnog poziva za predlaganje javnih potreba u kulturi Krapinsko-zagorske županije za 2023. godinu – djelatnost zaštite, očuvanja i održivog upravljanja kulturnom baštinom.

Sukladno Programu, prioritetno područje Javnog poziva je djelatnost zaštite, očuvanja i održivog upravljanja kulturnom baštinom.

Prioritetno područje obuhvaća sljedeća područja: obnova, uređenje i valorizacija nepokretne i pokretne kulturne baštine, obnova i izgradnja objekata kulturne baštine te očuvanje i promicanje nematerijalne kulturne baštine

Iznos financiranja koji se može zatražiti i ugovoriti za financijsku potporu programu i/ili projektu po pojedinoj prijavi je od 398,17 EUR/3.000,00 HRK do najviše 26.544,56 EUR/ 200.000,00 HRK.
Na Javni poziv mogu se prijaviti ustanove u kulturi, umjetničke organizacije, umjetnici, udruge, druge fizičke i pravne osobe te jedinice lokalne samouprave.

Sve ostale potrebne informacije i obrasci objavljeni su na internetskoj stranici Krapinsko-zagorske županije.

sjever.hr/kzz.hr
23.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.